Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Meghalt egy 19 éves munkás a Schweighofer gyárban

Központ november 14, 2016 Hír & hírháttér

Tizenkilenc éves fiatalember halálát okozó balesetet vizsgál ki a Kovászna megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség a rétyi Holzindustrie Schweighofer gyárban.

Dumitru Marinescu főfelügyelő-helyettes hétfőn arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a nap folyamán szakértői csoport fogja a helyszínen kivizsgálni az elmúlt hét végén történt baleset körülményeit.

Dumitru Marinescu információi szerint a 19 éves fiatalember sepsiszentgyörgyi illetősgű volt és legálisan dolgozott a gyárban.

A Holzindustrie Schweighofer közleményt juttatott el az AGERPRES hírügynökséghez, amelyben ‘szerencsétlen incidensnek’ nevezte a balesetet. Hozzáteszi, hogy a baleset után az összes illetékes hatóságot értesítették: a rendőrséget, a készenléti felügyelőséget és a munkaügyi felügyelőséget is, minden támogatást biztosítva számukra a kivizsgálás folyamatában.

“A Holzindustrie Schweighofer elkötelezett védelmezője a a munkahelyi biztonságnak, az alkalmazottak testi és lelki épségének’, írja a közlemény, hozzátéve, hogy az alkalmazottak biztonságára az egészségbiztosításon túl a munkavédelmi felszerelés és az időszakos kötelező felkészítések révén is gondot fordítanak. Mindent megtesznek a nemkívánatos események körülményeinek kiderítése és jövőbeni megakadályozása érdekében – olvasható a közleményben.

Forrás:  agerpres.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 401

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.