Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Mégsem kell a belga Bpostnak a Román Posta

Központ szeptember 15, 2015 Hír & hírháttér

Nem kell a Bpost vállalatnak a Román Posta, miután a megszabott határidőig a belga vállalat nem nyújtott be kötelező érvényű ajánlatot a vállalat többségi részvénycsomagjának megvásárlására – derült ki kedden a távközlési minisztérium közleményéből.

posta

A belga vállalat keddig nyújthatta volna be a kötelező érvényű ajánlatot, miután a távközlési minisztérium február elején fogadta el a nem kötelező érvényű ajánlatát, és kezdődtek el a felek között a tárgyalások az 51 százalékos többségi részvénycsomag eladásáról.

Ez sorozatban a második sikertelen privatizációs kísérlet, miután a hatóságok 2013-ban is megpróbálták értékesíteni a többségi részvénypakettet, de akkor érdeklődő hiánya miatt hiúsult meg a magánosítás.

Az elmúlt másfél évben a Román Posta több állami szerződést nyert meg, a költségeket is csökkentette, így a tavalyi évet 5 millió euró nyereséggel zárta öt éves veszteséges működés után. Az idei első hét hónapban a cég adózás utáni nyeresége 18,3 millió lej volt, árbevétele elérte a 655 millió lejt, de csak 1,6 millió lej nyers profitra számítanak az idei naptári évben, ami 95,7 százalékkal kisebb a tavalyinál. Az állami vállalatot 75 százalékban a távközlési minisztérium birtokolja, a többi 25 százalék a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok tulajdonosainak kárpótlására létrehozott Proprietatea pénzügyi alapé.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 330

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.