Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Megszavazták az iskolai himnuszéneklést

Központ február 16, 2012 Hír & hírháttér

Megszavazták az iskolai himnuszéneklést catalinbaba

A képviselőház oktatási bizottsága megszavazta azt a törvénytervezetet, mely előírja, hogy a román himnusz eléneklésével kezdődjön a hét az iskolákban.

 

Keddi ülésén, Cătălin Baba oktatási miniszter jelenlétében, kedvezően véleményezte a képviselőház oktatási bizottsága azt a törvénytervezetet, amely kötelezővé tenné a himnuszéneklést az iskolákban. A jogszabálytervezet előírja, hogy minden hétfőn a román himnusz eléneklésével kell kezdődjön az oktatási tevékenység az iskolákban. A PD-L egyik parlamenti képviselője által múlt évben benyújtott javaslat ugyanakkor arra is kitér, hogy az elemi osztályos gyermekeknek csak a himnusz első szakaszát kell elénekelniük. 


A keddi ülésen csak a kormánykoalíció képviselői vettek részt. Cătălin Baba tanügyminiszter az ülést követően azt nyilatkozta a himnuszéneklést előíró tervezetről, hogy az egy olyan jogszabály, amely tisztázza, milyen kötelezettségeik vannak a pedagógusoknak és a diákoknak, ugyanakkor kijelentette, hogy a törvény jó és azt a kormány is támogatja. Hozzáfűzte, a himnuszéneklésre vonatkozóan jelenleg csak egy miniszteri rendelet létezik, de ezt a képviselők egy törvény formájában kívánták megerősíteni, abból kiindulva, hogy a rendeletet a jövőben megváltoztathatná egy tanügyminiszter. Az oktatási bizottság keddi döntése csak konzultatív jellegű, a törvénytervezetről még a parlament plénumának is szavaznia kell.

forrás: mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 446

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.