Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Microsoft-ügy: kampányfinanszírozásra kellett a kenőpénz

Központ október 12, 2015 Hír & hírháttér

A 2009-ben Romániában kormányon lévő jobbközép Demokrata-Liberális Párt (PDL) választási kampányát finanszírozhatták azokból a kenőpénzekből, amelyek az úgynevezett Microsoft-ügyben cseréltek gazdát – derült ki hétfőn, az ügy tárgyalásának kezdőnapján a legfelsőbb bíróságon.

Gala -Zece pentru Romania-, proiect lansat de Realitatea TV si care are la baza o ampla cercetare sociologica realizata de patru institute de sondare a opiniei publice. In imagine: omul de afaceri Dorin Cocos (stg.) si Robert Turcescu (dr.), realizator Realitatea TV.

A korrupcióellenes ügyészség tavaly ősszel indított bűnvádi eljárást kilenc volt miniszter ellen, azzal gyanúsítva őket, hogy csúszópénzért részesítettek előnyben bizonyos cégeket az általuk vezetett minisztériumok számítástechnikai közbeszerzéseinél.

A bíróság által hétfőn kihallgatott négy vádlott közül három beismerő vallomást tett. Dorin Cocoș üzletember elmondta, hogy 2009-ben a szoftverlicencek megújításáért kifizetett jutalékokból négymillió eurót kapott, amit a PDL kampányköltségeire fordított.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 447

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.