Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Mindig sejtettük: a rendszeres alkoholfogyasztás egészséges!

Központ július 9, 2012 Hír & hírháttér

Mindig sejtettük: a rendszeres alkoholfogyasztás egészséges!

A rendszeres, de mértékletes alkoholfogyasztás pozitív hatással van az ember egészségi állapotára, állapította meg egy nagyszabású kanadai kutatás.

 

A A felmérésben ötezer, 50 év körüli felnőtt egészségi állapotát rögzítették, és vetették össze az alkoholfogyasztási szokásaikkal. Utóbbi alapján a kutatók több kategóriába sorolták a kísérlet alanyait, hogy megállapítsák, milyen ivási szokások milyen hosszú távú hatással vannak az egészségi állapotra.

Meglepő módon azt tapasztalták, hogy a legjobb átlagos állapotban a mértékletes ivók voltak, akik jobb adatokat mutattak a teljes absztinenciában élőknél is. Mértékletesnek a kutatók azokat a heti 1-14 alkalommal alkoholt fogyasztókat tekintették, akik egy nap legfeljebb 3-4 pohárral isznak.

A kutatás vegyes fogadtatásra talált tudományos körökben, sokan kritizálták a módszertanát azzal, hogy nem vesz figyelembe környezeti tényezőket, és azt sem, hogy 50 éves kor körül egy sor más oka is lehet annak, hogy az ember mennyit iszik, mint a saját döntése.

Share Button
Ennyien olvasták: 426

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.