Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Nem fért a koporsóban, kicsavarták a bokáját

Központ augusztus 4, 2014 Hír & hírháttér

Nem fért a koporsóban, kicsavarták a bokáját

Egy magas termetű fiatal férfi ravatalához túl kicsi koporsót választott a temetkezési cég, ezért kicsavarták a halott bokáját, hogy beférjen – írja a Blikk.

   

 

Szívműtét közben, 18 éves korában halt meg az a 192 centiméteres magas fiatalember, akinek az anyja a bíróságon akar eljárni a temetkezési vállalat ellen, mivel szerinte fia testét megbecstelenítették. A nő a napilapnak elmondta, nyitott koporsós ravatalozást kért, és kifejezetten jelezte a temetkezési cégnek, hogy az elhunyt fia magas termetű. Ehhez képest a ravatalon derült ki, hogy a kelleténél kisebb koporsóba fektették a fiút, és hogy beférjen, bokáját kicsavarták.

Anyja szerint ráadásul a fiú ruháját hanyagul adták fel, a boncolást követően a fejét nem megfelelően varrták össze, ráadásul nem megfelelően tárolhatták, mert felpüffedt és az oszlás szagát árasztotta. A nő reklamációja után 43 ezer forint engedményt kínáltak fel neki, és csak részben ismerte el a felelősségét, a boncmester és a halottszállítók hanyagságára fogva a dolgot, azzal védekezve, hogy a SOTE jegyzőkönyve szerint a holttestet megfelelő állapodban adták át. A nő ezt méltánytalannak érzi és nem fogadta el ezért a bíróságra ment – áll a cikkben.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 380

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.