Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

„Nem vagyok hajlandó csaláshoz adni a nevem”

Központ október 18, 2015 Hír & hírháttér

Felkért az EMNP marosvásárhelyi szervezete, hogy segédkezzek önkéntes alapon az előválasztások sikeres és csalásmentes lebonyolításában. Nekem és még egy EMNP-önkéntes számára a Gecse utcai református templom irodájában való segédkezés jutott. A tennivalókról előző napokban mindenkit informáltak.

A szavazás napján reggel nyolc órákor megjelentem a négyes szavazókörzetben, ahol az aznapi kollégáim – hárman az RMDSZ, egy a független jelölt és másodmagammal EMNP képviseletében – is jelen voltak.

Reggel kilenc órakor, amikor köztudottan a szavazások elkezdődtek, technikai okok és a rossz szervezés miatt, több mint húsz „koránkelő” mérgesen, dolgavégezetlenül távozott. Az okok a következők: nem voltak jegyzőkönyvek a szavazócédulákról, nem működött a számítógépes rendszer. A legnagyobb baj akkor adódott, amikor a fiatal és ügybuzgó RMDSZ-es, név szerint Kovács Borbála nem tudott megegyezni a többi szavazóbiztossal arról, hogy aki nem regisztrált, az nem szavazhat. Nekünk feladatunk közé tartozott az is, hogy feszültségek, ellentétet esetén telefonon szóljunk a központi választóbizottság tagjainak. Nyilván vörösre izztak a telefonok.

A tizenegy órás istentisztelet után, amikor csúcsrajárt a szavazás, megérkeztek a szavazóbiztosok, kampányvezetők, név szerint Zsigmond Imola, a független jelölt részéről, Orosz Attila, az RMDSZ és Jakab István, az EMNP részéről. Ekkor már odáig fajultak a dolgok, hogy „ki sem látszottunk” a csalásból, vagy a feltételezett csalásokból. Például csak egy képviselő kolléga ellenőrizhette, hogy kinek jut szavazólap, hogy regisztrált-e vagy sem. Továbbá: arra sem volt egyértelmű rálátásunk, hogy három óránként hányan szavaztak, mert ezt a másik párt képviselői nem mutatták meg nekünk.

Az említett urak és hölgy megjelenése szakított a kötélen. A DKMV civil szervezet képviseletében szereplő személy, azaz jómagam, Kovács István kijelentettem, hogy nem vagyok hajlandó tovább a hamisságok, hazudozások, csalások részesévé válni és elhagytam a szavazóhelyiséget. Kétségbeesetten hívott telefonon Toró Tamás, az EMNP kampányfőnöke, hogy gondoljam meg, és menjek vissza a szavazókörzetbe. Megtettem, nem akartam azt, hogy miattam ne nyerjen véletlenül az EMNP jelöltje. A helyiségben visszatérve Jakab István, az EMNP városi elnöke megfenyegetett, hogy a biztonsági cég alkalmazottjaival leszek „elvitetve”, ha nem távozok önszántamból.

Ezennel a Demokratikus Marosvásárhelyért elnöke, Kovács István kijelentem: elhatárolódok a szervezet és a magam nevében mindenféle politikai felsőbbrendűségi játszmától, amelyet Jakab István, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezetének elnöke tanúsított felém, és a szervezet felé, amelyet vezetek, és jelentem tettét az országos vezetőségnek, valamint személyi sérelem miatt feljelentést teszek a megfelelő bizottságoknál.

Kovács István, a Demokratikus Marosvásárhelyért elnöke

Share Button
Ennyien olvasták: 623

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.