Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

Nem valaki ellen, hanem egy cél érdekében indul a Polgári Koalíció

Központ március 8, 2012 Hír & hírháttér

Nem valaki ellen, hanem egy cél érdekében indul a Polgári Koalíció

Megnevezték a Polgári Koalíció megyei tanácselnök-jelöltjét Biró Zsolt személyében. A megyei tanácselnöki tisztségért az eddigiek alapján Lokodi Edit Emőke és Ciprian Dobre indulnak, valamint Marius Pascan jelentkezése is várható a PD-L részéről. A bejelentést követően Biró elmondta, szükség van a gyökeres változásra, valamint versenyre az erdélyi magyarság politikai életében, hiszen az az igazi demokrácia, és csak így kerülhetnek a legjobbak a vezetői székekbe. Továbbá világossá tette, nem valaki ellen indulnak a választásokon, hanem egy cél érdekében.

 

Szász Jenő, az MPP országos elnöke felvázolta, hogy mi is ez a cél. Amennyiben Bukarestben az ország újonnani felosztásáról döntenek, Marosvásárhely elveszíti eddigi státuszát. Ha ez megvalósul, a jelenlegi megyék feloszlanak és csak néhány régióra osztják majd az országot. Ebben az esetben városunk Brassó és Kolozsvár árnyékában merül feledésbe. Nem ismeretlen tény, hogy a vásárhelyi fiatalok elvándorolnak, az itt élő idősek pedig nyomorognak. Az egypártrendszer nem segített a magyarságnak, sőt jelenleg ennek a levét isszuk. Lehetőséget kell adni minden generációnak, hogy itthon építhesse fel az életét. Ezt tűzte ki céljául a Polgári Koalíció.

            

Az elhangzottakkal Prof. dr. Benedek Imre is határozottan egyet értett. Úgy gondolja, hogy az összefogásban rejlik a megoldás. Magyarnak és románnak karöltve kell munkálkodnia a városért, egy jobb jövőért. Ezt példázza a Polgári Koalíció Smaranda Enacheval való együttműködési szándéka is. Előbb azonban szükséges a saját házunk táján rendet rakni, ezért kell elsősorban a magyarok körében egységre törekedni. Ez nem zárja ki a politikai versenyt abban az esetben, ha megszervezik az előválasztásokat, így a magyar szavazatok nem oszlanak meg a végső körben. Benedek Imre kijelentette: „Alávetem magam az előválasztás eredményeinek!”

             

Az előbbiek alapján felmerül a kérdés: mások miért nem gondolkodnak így? Fontosabb a magamutogatás, vagy talán a kudarctól való félelem gátolja az előválasztásokon való részvételt? Nem az összefogás a cél?

 

Share Button
Ennyien olvasták: 425

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.