Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Nincsenek sellők!

Központ július 6, 2012 Hír & hírháttér

Nincsenek sellők!

Nincs bizonyíték arra, hogy léteznének sellők – jelentette be az Egyesült Államok kormányzata.

 

A bejelentés meglepetést keltett, de nem azért, mert minden amerikai eddig szentül hitte, hogy a világtenger hemzseg a hableányoktól, hanem hogy Washington egyáltalán foglalkozik a témával, és az eléggé nyilvánvalót – mármint, hogy nincsenek sellők – még be is jelenti.

Korábban az amerikaiak közül többen az interneten tették fel a kérdést a kormányzatnak, miután a Discovery Channel tévécsatorna dokumentumfilmszerű műsort sugárzott, amely szirénekkel foglalkozott Sellők: a meglelt test (Mermaids: The Body Found) címmel.

A film hatott, és több amerikai állampolgár kérdezett a kormányzat hivatalos honlapfórumán, emiatt pedig az amerikai Kereskedelmi Minisztérium kénytelen volt megbízni a tengerekkel foglalkozó tudományos hivatalát, a National Ocean Sercive-t (NOS) a válaszadással.

“Nos, nincs bizonyíték arra, hogy valaha emberi vízi lények bukkantak volna fel” – közölte a NOS. Az adófizetők megnyugtatására hozzátette, hogy nincs külön sellőlelő projektje, a szirénlét-cáfolatra meglévő források alapján jutott – adta hírül a BBC.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 465

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.