Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Nyaraló tanácsosok

Központ július 3, 2012 Hír & hírháttér

Nyaraló tanácsosok

A Marosvásárhelyi Tanács legutóbbi rendkívüli ülésén elfogadta: a közeljövőben két tanácsosi küldöttség fog utazni Magyarországra, egy pedig Törökországba. Az utazás költségeiről is döntést hoztak a város képviselői: összesen 6134 lejt, 950 eurót és 2460 dollárt szánnak a kiruccanásokra.

 

Ennek értelmében, augusztus 19–21. között tizenkét helyi tanácsos látogat el Budapestre, a Szent István emlékére megszervezendő ünnepség alkalmával. Erre a célra 5600 lejt költenek majd – szállításra, míg 630 eurót – napidíjra.

Bajára négy helyi tanácsos utazik, a július 13–15. között megszervezésre kerülő Halászléfesztiválra. Erre 320 eurót csenget ki a hivatal.

Végül, négy tanácsosból álló küldöttség vesz részt július 8. és 18. között a „Hagyományos kulturális, művészeti és tengerészeti mutatványok fesztiválján”, a törökországi Guzelcalmiban. Ez további 2460 dollárt és 534 lejt jelent.

A jelenlévők közül egyedül Cornel Brişcaru, USL-s politikus nem értett egyet a döntéssel. A Szociál-Liberális Szövetség képviselője szerint ez az utazgatás nem más, mint közpénzekből kifizetett nyaralás. Majd feltette a kérdést: hol rejlik a városfejlesztési stratégia abban, hogy a tanácsosok Halászléfesztiválra mennek? Erre Ioana Roman, a Marosért Szövetség (ApMs) képviselője adta meg a választ: Marosvásárhelynek ápolnia kell kapcsolatait a környező országok városaival. Ahogyan küldöttségek mennek külföldre, úgy a határokon túlról is utaznak hozzánk küldöttségek – ez tapasztalat- és eszmecserét is jelent.

Ezzel Claudiu Maior, a polgármester tanácsadója is egyetért. Szerinte fontos, hogy Marosvásárhely képviseltesse magát a határokon túl, mint ahogyan az is, hogy a dolgok menete úgy folytatódjon, mint eddig. A volt alpolgármester Brişcarut olyan meteorithoz hasonlította, aki azért mutatja meg magát, hogy valaki felfigyeljen rá a televízióban (???). Viszont ezek a meteoritok négyévente megjelennek, aztán el is tűnnek – mondta Maior, a költő.

Forrás: citynews.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 455

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.