Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Nyílt levél Frunda György polgármesterjelölthöz és az RMDSZ vezetőihez

Központ június 7, 2012 Hír & hírháttér

Madarat tolláról, embert barátjáról, avagy kibújik a szög a zsákból!

 Nyílt levél Frunda György polgármesterjelölthöz és az RMDSZ vezetőihez

A napokban egymást túllicitálva nyilatkoznak az RMDSZ csúcsvezetői dr. Kövér László erdélyi, székelyföldi látogatása kapcsán. Az RMDSZ politikusait szemlátomást zavarja, hogy budapesti elv barátaik ma már mind „persona non grata” szerepben tetszelegnek, persze „civil körökben” és ehhez még Victor Ponta kijelentései sem kellettek. Saját magukat írták ki a magyar közéletből.

Frunda György minap tett sajtónyilatkozatai kapcsán kötelességemnek érzem megszólalni, mert az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje a kampány hevében a félrevezetés és a manipuláció eszközeit is beveti, csakhogy lejárassa politikai ellenfeleit. A politikába sok minden belefér, mondják egyesek. Machiavelli óta azt is hozzáteszik, hogy a cél szentesíti az eszközt. Talán így van ez bizonyos körökben. Minden bizonnyal így tanítják az ifjú szocialisták is Félix-fürdőn, ellenkező esetben nehéz megmagyarázni, hogy MIÉRT éppen RMDSZ? Ugyanakkor fel kell hívnom polgármester-jelölt úr figyelmét, hogy az a példátlan kiábrándulás minek eredménye Marosvásárhely sorozatos elvesztése éppen az erkölcstelen praktikák, a hintapolitika eredménye. Ezért valljuk mi polgáriak, tiszteletbeli elnökünkkel közösen, hogy minden ellentétes vélekedés ellenére a politika elsősorban erkölcsi kérdés kell legyen! Az erdélyi magyarságnak elege van a fedezet nélküli kampány-ígéretekből, mint ahogy elege van a Bukarestet kiszolgáló lakájpolitizálás biztosította jogfoszlányokból is. Nem a kegyosztók morzsáira vágyunk, és nem koncepció nélkül akarunk sodródni politikai színezettől és programtól függetlenül bárkit kiszolgálva, csak azért, hogy a vezető elit és az azt követő klientúra üdvözüljön. Ezt egyre többen értik és érzik! Ez zavarja Frunda Györgyöt, de ez zavarja Kelemen Hunort, Kelemen Atillát és Borbély Lászlót avagy éppen Bunta Leventét is.

A Magyar Polgári Párt egy értékrend mentén, az emberek pártján, a család, a nemzet, a szabadság, az autonómia, a keresztény gondoskodás mentén kidolgozott programot kínál. Ezt a programot támogatja tiszteletbeli elnökünk ezen értékrend mentén korteskedik jelöltjeink mellett.

Felhívom a tiltakozó politikusok figyelmét, hogy minden ellentétes állításukkal szemben Kövér Lászlónak itt a helye közöttünk, pusztán Szabó Dezső mondatának szellemében is, mely szerint: „Minden magyar felelős minden magyarért.” Ugyanakkor nem ildomos megfeledkezni a FIDESZ-KDNP EP csoportjának közös nyilatkozatáról sem, amely egyértelműen védelmébe veszi házelnök urat és kifejti, hogy Kövér László látogatása minden tekintetben egyezik az európai gyakorlattal.

Ezt tudnia kell a közvéleménynek!

Frunda Györgynek nem a nemzetileg elkötelezett magyar kormányt, nem a magyar kormánypártot és nem a házelnököt kellene bírálnia, hanem azzal elszámolnia, hogy hogyan sáfárkodott az Európa Tanács tagjaként. Most azt hallom, hogy (majd valamikor) jelentést készül tenni a MOGYE-ügyben az Európa Tanácsban. De mit tett eddig? Hosszú éveken át az ET tagjaként a MOGYE érdekében? Hányszor vetette fel a romániai kisebbségi oktatás kérdését a tanácsban és milyen lépéseket kezdeményezett az Európa Tanácsban a székelyföldi autonómia ügyében? A válaszadásban talán segítségére lehet saját alakulata tiszteletbeli elnöke Markó Béla volt elnök, aki már 1999-ben tudott valamit: „… azt nem lehet letagadni, hogy például a nemzetközi, a külpolitikai eszközök egy részéről, vagy azoknak bizonyos megnyilvánulási formáiról, azáltal, hogy kormányba léptünk, és koalícióra vállalkoztunk, lemondtunk. Tehát aki ezt tagadja, az nem mond igazat. Abban a pillanatban… És ezt tudnunk kellett, és én azt hiszem tudtam is, és gondolom mindannyian tudtuk, amikor erre vállalkoztunk, akkor tulajdonképpen lemondtunk arról, hogy kormányban lévén és koalícióban lévén, elmenjünk az Európa Tanácshoz, az Európai Unióhoz és hangosan, egyértelműen, világosan elhatároljuk magunkat és elítéljük a román kormányt. Azt, amelyikben mi is benne vagyunk.” (Marosvásárhely – 1999. január 8.)

Ezek után a szavazópolgárokkal közösen kíváncsian várom a választ arra a kérdésre is, hogy mi vezérelte az RMDSZ vezetőinek kezét, amikor több mint tíz évvel később hű csatlósként aláírták a megszorító intézkedéseket?

Marosvásárhely, 2012. június 7.

Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt Maros megyei tanácselnök-jelöltje

Share Button
Ennyien olvasták: 502

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.