Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Ötezer néző látta, ahogy szörnyethal a levegő mágusa

Központ szeptember 22, 2014 Hír & hírháttér

Ötezer néző látta, ahogy szörnyethal a levegő mágusa

Ötezer néző előtt lezuhant és szörnyethalt egy velencei légi bemutatón Francesco Fornabaio műrepülő világbajnok.

     

 

Az Olaszországban a levegő mágusaként is emlegetett pilóta kikapcsolta a motort és az egyik legklasszikusabb akrobatamutatványra készült Breitling Xtreme 3000 típusú ultrakönnyű repülőgépével vasárnap a velencei Lidón a Fly Venice airshow-n, amikor egyelőre ismeretlen okból a földnek csapódott a világhírű fürdőhely egyik strandján.

A tragédia után a rendezvényt megszakították, a baleset körülményeit vizsgálják.

Az 57 éves háromgyermekes férfi már több mint 2000 órát repült, ennek felét akrobatapilótaként. Fornabaiót kollégái a szakma egyik legnagyobb kiválóságának, az olasz műrepülő-iskola szimbólumának tartották.

Fornabaio a harmadik halálos áldozata az olasz repülés fekete hétvégéjének. Szombaton a lombardiai Vigevano külterületén egy ultrakönnyű repülőgép pilótája és egy néző vesztette életét egy légi balesetben, Milánó térségében nyolcan sérültek meg egy hasonló szerencsétlenségben, vasárnap reggel pedig egy kisrepülőgép két utasa sebesült meg Treviso megyében egy félresikerült landolásban.

Ugyancsak vasárnap Piemonte tartományban, Vercelli közelében egy turistahelikopter pilótája és négy utasa szenvedett kisebb-nagyobb sérüléseket a légi jármű rosszul sikerült leszállása közben a Levegő Ünnepe nevű rendezvényen.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 422

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.