Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Orbán: titkos megállapodás van szír menekültek befogadásáról

Központ december 2, 2015 Hír & hírháttér

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a napokban kiderül egy „titkos háttérmegállapodás” arról, hogy az Európai Unió befogadna 400-500 ezer szír menekültet.

A kormányfő a Magyar Diaszpóra Tanács szerdai ülésén arról beszélt, hogy akár még a héten Berlinben bejelenthetik ezt a javaslatot, amely ugyan kikerült a múlt heti EU-Törökország-megegyezésből, de szerinte létezik „ez a titkos háttérmegállapodás”.

Azt mondta, hogy óriási nyomás lesz Magyarországon és a többi visegrádi tagállamon amiatt, hogy ezeket az embereket nemcsak behozni akarják Európába, hanem rögtön szét is osztani a tagállamok között „kötelező erővel”.„Mi ezt nem tudjuk elfogadni” – jelentette ki a miniszterelnök.
Javul az alsó középosztály helyzete

A kormányfő közlése szerint az alsó középosztály helyzete érzékelhető ütemben javul, és ha ez folytatódik, akkor a ciklus végére már egész „elfogadható képet” mutat majd az ország.

Orbán Viktor a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülésén, Budapesten úgy fogalmazott: abból kell főznünk, ami van, és ez munkaalapú gazdaságra ítél bennünket. Ha a magyarok nem dolgoznak, tönkremegyünk nemzetként is, egyenként is; ha dolgoznak, akkor van esélyünk arra, hogy megmaradjunk – mondta. Kitért arra, hogy jelenleg 4,1-4,3 millió között van a dolgozó emberek száma. 1991 óta ennyien Magyarországon nem dolgoztak, a rezsicsökkentés eredményeként az infláció gyakorlatilag megszűnt, a reáljövedelmek tavaly mintegy 5 százalékkal nőttek, ami idén is folytatódott – sorolta Orbán Viktor.

Abszurd koalíció alakult az illegális bevándorlás ügyében

A miniszterelnök szerint abszurd koalíció jött létre az illegális bevándorlás ügyében. Orbán Viktor a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülésén szerdán Budapesten azt mondta, ez a koalíció az embercsempészek által foglalkoztatottak tízezreinek hálózatából áll, sok milliárdnyi üzleti érdekkel, valamint üzletemberek által fizetett jogvédők csapatából, és az unió egyes vezető politikusaiból.

Ennek eredményeként ma beszállítjuk Európába azokat az embereket, akik vagy arra kényszerültek, vagy arra a döntésre jutottak, hogy elhagyják azt a földet, ami az otthonuk volt – hangoztatta. A kormányfő kifejtette: nem arról van szó, hogy nem tudják őket feltartóztatni, hanem „mi magunk” szervezzük őket, küldünk járművet értük, és helyezzük hatályon kívül azokat a törvényeket, amelyek normális migránspolitikát tennének lehetővé. Újabb kori népvándorlásról van szó, és a migránsok nem bejönnek, hanem lerohanják Európát – jelentette ki.

Végét járja a nyugati dominanciára épülő világgazdasági rend

Végét járja a nyugati dominanciára épülő világgazdasági rend, a nyugati katonai dominancia és a „demokráciaexport” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülésén, Budapesten, a Várkert Bazárban.

A kormányfő előadásában arról beszélt, hogy egy világhatalmi, világgazdasági és világpolitikai átrendeződés „kellős közepén vagyunk”, a Nyugat folyamatosan veszít befolyásából.

A világgazdaság súlypontjának Keletre helyeződése nem átmeneti jelenség, a nyugati katonai dominancia szintén lezárulóban van, és „a demokráciaexportra, az emberi jogok exportjára épülő világpolitikai kurzusnak is a végén járunk” – fejtette ki.

Hozzátette: Európát az amerikaiaknál is súlyosabb gondok gyötrik, az európai gazdaság továbbra is „elmeszesedett”. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha Közép-Európa nem lenne tagja az Európai Uniónak, a közösség gazdasága zsugorodna.

Magyarországról szólva ugyanakkor Orbán Viktor azt mondta: az ország megújítási kísérletének sikerességét ma már olyan „fényes tekintetű” helyeken sem illik kétségbe vonni, mint Brüsszel.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 578

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.