Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Óriási érdeklődés a Művészetek és Mesterségek Vására iránt

Központ november 24, 2016 Hír & hírháttér

Szerdán 11 órakor nyitotta meg kapuit a Művészetek és Mesterségek Vására a középkori várban. Dél előtt félórával már több méteres sor kígyózott az eseménynek helyet adó épület előtt. Leginkább általános és középiskolás diákok voltak kíváncsiak az egyetemek, líceumok és cégek kínálatára, de jelen voltak a város elöljárói is, közéleti szereplői, valamint pedagógusok egyaránt.

sor

Az eseményen bemutatkozott Vásárhely 12 tanintézménye, úgy elméleti- és szakiskolai képzést nyújtó középiskolák, mint az egyetemek, emellett cégek és részt vettek a vásáron. Így a főtéri B&B Gyógyszertár standdal volt jelen, ahol szépségápolási és egészségmegőrzési termékeket mutattak be, amiket ki is próbálhattak az érdeklődők.. „Nagyon sok diák megállt a standunknál, megnézték a termékeinket, amelyeket haza is vihettek. Talán ezzel a vásárral megtetszik nekik a gyógyszerész szakma, és az egyetem elvégzése után a patikában kamatoztathatják majd tehetségüket” – mondta el lapunknak Bölöni Éva a gyógyszertár képviseletében.

bb

Az épület első emeletén robotika-inventika-mechatronika műhelymunka zajlott, ahol robotoktól, virtuális valóságot szimuláló szerkezetektől drónokig számos érdekfeszítő szerkezetet tekinthettek meg a látogatók. Itt a műszaki képzést nyújtó középiskolák és felsőoktatási intézmények mellett a Marosvásárhelyi Kulturális Tudományegyetem is bemutatta tanfolyam-kínálatát.

dsc07712

A már harmadik alkalommal megrendezett vásár célja, hogy a diákok tágítsák lehetőségeiket, akár szakiskolai képzést is válasszanak, hiszen a munkaerőpiaci kereslet megnőtt a szakképzett dolgozókra. A rendezvényt Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, a Marosvásárhelyi Kulturális Tudományegyetem, a Maros Megyei Tanfelügyelőség és a Mihai Eminescu Pedagógiai Líceum szervezte.

 


cnc_600x90px


 

Share Button
Ennyien olvasták: 720

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.