Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Őrizetben a Colectiv klub mindhárom tulajdonosa

Központ november 3, 2015 Hír & hírháttér

Őrizetbe vették hétfőn este a bukaresti Colectiv klub mindhárom tulajdonosát, akiket gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak – közölte a legfőbb ügyészség.

colectiv
Az ügyészség azt is közölte, hogy a nyomozás eddigi állása szerint a tragédiát a pirotechnikai elemek nem megfelelő térben való használata okozta, a terem szigetelése pedig amellett, hogy gyúlékony volt, nem is a törvényi előírásoknak megfelelően került a falakra.

A Colectiv klubot üzemeltető, azonos nevű céget 2014 októberében alapította a három tulajdonos. Az már ismert, hogy az egykori gyárcsarnokból kialakított szórakozóhely hangszigetelése gyulladt lángra egy péntek esti koncerten használt pirotechnikai eszközöktől. Az ügyészek megállapították, hogy a történtekért a három férfi is felelős, és bűnvádi eljárás indítottak ellenük.

Csak nyolcvan férőhelyre kértek engedélyt

A bukaresti negyedik kerületi önkormányzat nyilvántartása szerint a Colectiv klub tulajdonosai egy 425 négyezetméteres, 80 ülőhellyel rendelkező terem működtetésére kaptak egy évvel ezelőtt engedélyt a kerületi polgármesteri hivataltól. A törvény értelmében csak a 100 főnél nagyobb befogadóképességű vendéglátóhelyeknek kell külön tűzrendészeti engedélyt kérniük. A Colectiv klubban rendszeresen tartottak olyan koncerteket, amelyeken több százan vettek részt. A pénteki esti koncert alatt is legkevesebb 300-an tartózkodtak a teremben.

Forrás: transindex, maszol, mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 579

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.