Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Partnerség és koalíciós együttműködés

Központ február 1, 2012 Hír & hírháttér

Partnerség és koalíciós együttműködés mpp

A Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi szervezetének nyílt levele a politikai pártok vezetőihez, a közélet szereplőihez és Marosvásárhely polgáraihoz

 

A Magyar Polgári Pártot megalakulása óta elsődleges szempontként a magyar érdek képviselete vezérli. Ettől az elvtől egyetlen pillanatig sem tekintettünk el, hiszen mindig is világossá tettük: ahol a verseny engedi ott meg kell teremteni a „választás szabadságát”, de ahol elengedhetetlen az összefogás, ott együttműködésre kell törekedni. Emlékeztetünk, hogy pártunk négy évvel ezelőtt éppen e parancsnak engedve mondott le az önálló polgármesterjelölt indításának lehetőségéről. Ki kell hát mondanunk: az akkori sikertelenségért a felelősség a vesztes jelöltet és az őt indító szervezetet terheli. Ma Sütő Andrással együtt valljuk, hogy: „… újból és újból meg kell találnunk magunkban a reményt”, de, hogy ez a remény ne hiú ábránd legyen a tanulságokat is le kell vonnunk.

Olyan jelöltet kell állítanunk, aki meg tudja nyerni a választásokat!

Az önkormányzati választások közeledtével egyre fokozódik a politikum felelőssége. Lassan a huszonnegyedik órában vagyunk, ilyen körülmények közt mielőbb dűlőre kell jutni Marosvásárhely polgármesterjelöltje tekintetében. Miközben a Magyar Polgári Párt egy éve következetesen szorgalmazza a pártok felett álló közös jelölt állításának gondolatát, ennek érdekében több személyt is nevesítve, azzal szembesülünk, hogy egy szűk, de annál erőszakosabb csoport egy ellentmondásos jelölt elfogadtatásán ügyködik. Ezt az ellentmondást csak fokozzák az EMNT országos és helyi vezetői közötti nézetkülönbségek, illetve az RMDSZ-en belüli ellentétek. Továbbá, a minap Kincses Előd ügyvéd által, az előválasztások megtartását szorgalmazó felvetés is bizonyítja: távol állunk még a konszenzus megteremtésétől. Magunk részéről sajnálattal vesszük tudomásul, hogy politikai vetélytársaink még az előválasztások gondolatát is elutasítják. Miközben az Erdélyi Magyar Néppárt éppen most indítja útjára országos közvélemény-kutatását, Marosvásárhelyen ellenez egy ilyen felmérést, az RMDSZ pedig azt hirdeti, hogy megtalálta a legjobb jelöltet, azt mégsem meri megméretni.

Olyan jelöltet kell állítanunk, aki meg tudja nyerni a választásokat!

Ez a jelölt csak olyan személy lehet, aki feltétel nélkül élvezi a város magyarságának bizalmát, sőt a román nemzetiségűek egy része is hajlandó rá szavazni. Emlékeztetünk, hogy a Magyar Polgári Párt ilyen, pártok felett álló személyként nevesítette korábban Bölöni Lászlót. A neves labdarúgó szakember többször is világossá tette, hogy amennyiben konszenzus alakul ki személyét illetően olyan megtiszteltetésnek érzi azt, ami elől nem térhet ki. A Bölöninek címzett közös felkérő levélről már csak egy szignó hiányzik, felkérjük hát Marosvásárhely lakosságát, közösen hassunk oda, hogy ez az aláírás is meglegyen. Nevezzük összefogásnak, együttműködésnek vagy koalíciónak a megkötendő szerződést, ez a dokumentum annak alapjául szolgál, hiszen eddig a Magyar Polgári Párt, az RMDSZ és a Székely Nemzeti Tanács is csatlakoztak hozzá. Meggyőződésünk, hogy az EMNT helyi vezetői nem csak országos elnökük Tőkés László felhívását nem akarják meghallani, ha elutasítják az aláírást, de az összefogás parancsával is szembefordulnak, így pedig a marosvásárhelyi magyarság előtt sem tudnak elszámolni cselekedetükkel.

Marosvásárhely, 2012. Január 31.                                                Kelemen Ferenc,

                                                                            a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi elnöke

Share Button
Ennyien olvasták: 412

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.