Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Pénzért kínálják Schumacher ellopott orvosi papírjait

Központ június 24, 2014 Hír & hírháttér

Pénzért kínálják Schumacher ellopott orvosi papírjait

Ellopták és eladásra kínálták Michael Schumacher orvosi iratait, az egyelőre ismeretlen tolvajok mintegy 40 ezer fontot szerettek volna kapni az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németoszágban is felkínált értékes feljegyzésekért. A hétszeres Forma-1 világbajnok menedzsere, Sabine Kehm megerősítette, hogy a grenoble-i kórházból valóban eltűntek bizonyos iratok, ugyanakkor arra kérte a nemzetközi sajtót, hogy ne hozzák nyilvánosságra az azokban szereplő tartalmakat.

 

Hozzátette, hogy az sem biztos, hogy amit el akarnak adni az ismeretlenek, az valóban hiteles és az eredeti kezelőlapokat, vizsgálati eredményeket tartalmazza. „Néhány nappal ezelőtt ellopott dokumentumokat és adatokat kínáltak eladásra, amelyekről az eladó azt állítja, hogy Michael Schumacher orvosi aktái. Nem tudjuk megítélni, hogy a dokumentumok hitelesek-e. A papírokat viszont valóban ellopták, erről jelentés is készült. A hatóságokat is bevonták” – áll a hivatalos sajtóközleményben.

Aztán így folytatódik a felhívás: „Kifejezetten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a dokumentumoknak és az adatoknak mind a megszerzése, mind a közzététele tilos. Az orvosi mappák tartalma teljesen magánjellegű és bizalmas, és nem tehetők elérhetővé a nyilvánosság számára.” Épp ezért kilátásba helyezte, hogy minden egyes esetért, amelyben részleteket közöl valaki a bizalmas iratokból, megteszik a szükséges lépéseket, és bízik a sajtó megértésében. Végül azzal zárta a közleményét, hogy elszörnyedt és felháborítónak tartja a lopást.

Az egykori autóversenyzőt tavaly december 29-én érte baleset Franciaországban egy családi síelés közben. A kétgyermekes Schumacher elesett, és bár védősisakot viselt, a fejét olyan súlyos sérülés érte, hogy egészen a közelmúltig a grenoble-i kórházban kezelték, az idő jelentős részében mesterséges kómában tartották és csak június 16-án jelentették, hogy teljesen felébredt és bizonyos kommunikációs jeleket is megfigyeltek már nála. Azóta a svájci Lausanne-ban ápolják, a rehabilitációs központ mindössze 20 mérföldre van a sportoló otthonától.

Forrás: ma.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 438

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.