Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Ponta ajánlata Basescunak: mondjunk le mindketten

Központ július 2, 2012 Hír & hírháttér

Ponta ajánlata Basescunak: mondjunk le mindketten

Victor Ponta miniszterelnök kijelentette: azt ajánlja Traian Basescu államelnöknek, hogy mindketten mondjanak le, és így legyenek előrehozott parlamenti- és államelnöki választások. 

 

„Nyolc és fél év után eljön egy pillanat, amikor meg kell értsd, hogy a hatalom nem csak egyedül a tied, az erő azoké, akiket a nép akar. 2004-ben megválasztottak, majd 2009-ben újra, arról nem beszélünk, hogy hány intézmény vett részt ebben és hogyan. Most már a nép nem Traian Basescut akarja. Az elnök a következő helyzetben van: „ha ti nem is akartok engem, én úgy sem távozok, itt maradok, és ellehetetlenítem azokat, akik nincsenek velem egy véleményen”. Ez nem fog működni.” – mondta Ponta


Arra a kérdésre, hogy hivatalosan is fog-e tenni javaslatot Basescunak, Ponta a következőt mondta: Az én véleményem az, hogy ha az elnök elfogadja, mindketten letesszük az asztalra a lemondásunkat és majd döntsön a nép a szavazataival. Előrehozott parlamenti- és államelnök-választáson.

Ponta hozzátette: nem akadályozná meg, hogy Basescu újra jelölt legyen az államelnöki pozícióra.

„Hagynám, hogy jelölt legyen. Nem fog bekerülni a második fordulóba. Dan Diaconescu lesz majd a második fordulóban. Hacsak nem nyer az első fordulóban Antonescu, ami úgy érzem, hogy meg fog történni.” – nyilatkozta a miniszterelnök.

forrás: realitatea.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 396

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.