Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Ponta: hiba volt a kvótarendszer ellen szavazni

Központ október 6, 2015 Hír & hírháttér

Victor Ponta kormányfő szerint Románia hibázott, amikor Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával együtt a befogadási kvóták ellen szavazott az Európai Unió igazságügyi és belügyminisztereinek szeptemberi rendkívüli tanácskozásán.

Ponta egy hétfő késő este közvetített televíziós interjúban nem vitatta a riporternek azt a kijelentését, hogy “hiba volt” Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával egy csoportba kerülni, és a rossz döntésért közösen viseli a felelősséget Klaus Johannis államfővel.

“Azt gondolom, hogy ez a fejezet véget ért, és megtanultuk belőle, hogy nem kell föltétlenül Magyarországgal lennünk a többiek ellen” – idézte a kormányfő szavait a Rador hírügynökség. Victor Ponta hozzátette: azt kell mérlegelni, hogy mit lehet nyerni akkor, ha nem szegülnek szembe Európával.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy év végéig adott számú család már érkezhet Romániába, azt azonban nem tudni, hogy hány emberről lehet szó. Kijelentette: az integráció lesz a legnagyobb kihívás, és az lenne a legnagyobb hiba, a a Romániába érkező menekülteket a táborokban tartanánk.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 408

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.