Központ
2020. október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Ragasztót fecskendeztek a kislány agyába

Központ január 29, 2014 Hír & hírháttér

Ragasztót fecskendeztek a kislány agyába

Hatalmas orvosi műhibát követettek el az ilfordi brit kórházban, műtét közben véletlenül ragasztót fecskendeztek egy 10 éves kislány agyába a vizsgálatokhoz használt, ártalmatlan színezőfolyadék helyett.

 

A most 13 éves Maisha Najeeb egy ritka rendellenességtől szenvedett, amelynek lényege, hogy az artériák és a vénák összekuszálódtak, ez pedig vérzést okozott. A kislány ennek ellenére egészséges volt, és teljes életet élt – egészen addig, amíg a kórházban végzetes hibát vétettek a kezelése során.

A Great Ormond kórházban a kislány korábban többször is átesett már az úgynevezetett embolizációs kezelésen, amelynek során orvosi ragasztóval zárják el a vérző véredényeket, majd egy egészségre ártalmatlan színezőanyagot fecskendeznek a környező szövetekbe, hogy lássák, merre tart a véráram az agyban és a fej más területein.

Egyik nap azonban véletlenül felcserélték a fecskendőket, és egy óvatlan pillanatban ragasztóval nyomták fele a kislány artériáit, súlyos és maradandó agykárosodást okozva vele. A tűket ugyanis még csak fel sem címkézték, nem volt rajtuk szemmel látható különbség – derül ki a Daily Mail cikkéből.

A család természetesen beperelte a kórházat, a bíróság pedig 2,8 millió fontos (1 milliárd 34 millió forint) fájdalomdíjat állapított meg. Ezen felül további 383 ezer fontot (141 millió forint) ítéltek meg évente a gyerek ápolásához 19 éves koráig, utána pedig évi 423 ezret (156 millió forint) élete végéig. Az orvosok szerint egyébként Najeeb akár 64 évig is elélhet, bár folyamatos ápolásra szorul, hisz gyakorlatilag minden önellátáshoz szükséges készségét elvesztette az agykárosodás miatt.

„Borzasztóan szomorúak vagyunk amiatt, ami a lányunkkal történt. Tönkretették az életét, és összetörték az álmait” – mondta Najeeb apja, Sadir Husszain.

forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 351

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.