Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Rasszista támadás áldozatául esett egy magyar család Belfastban

Központ szeptember 17, 2014 Hír & hírháttér

Rasszista támadás áldozatául esett egy magyar család Belfastban

Bedeszkázott ablakkal él az észak-írországi Belfastban egy magyar család. A nő nem mer ajtót nyitni, mióta betörték az ablakukat. A rendőrség szerint rasszista támadás történt, egy férfit és egy nőt gyanúsítanak az ügyben.

   

 

Hétfő este betörték egy magyar pár lakásának ablakait Észak-Belfastban – adta hírül a Belfast Telegraph. Bár a támadás időpontjában a magyar pár otthon volt, egyikük sem sérült meg. A ház ablakát azóta bedeszkázták, az ott lakó nő pedig nem mer ajtót nyitni, a lap tudósítójával  a levélbedobó nyíláson keresztül beszélt.

A környékbelieket sokkolta az erőszakos eset, mert ritkán fordul elő ilyesmi Belfast érintett városrészében. Nevük elhallgatását kérő környékbeliek azt mondták, hogy elítélik a rasszista indíttatású bűncselekményeket. Egy férfi azt mondta, nem szeretné, ha az ő környékén is elszaporodnának a fajgyűlölő indíttatásból elkövetett támadások, mint az észak-írországi város többi negyedében.

Egy nő a támadás után maszkos, baseballütős embereket látott elsétálni a helyszínről.

A rendőrség elfogta az eset gyanúsítottjait, egy 50 éves nőt és egy 34 éves férfit. Egy rendőrségi szóvivő közölte: rasszista bűncselekménynek (hate crime-nak) kezelik az ügyet.

Az észak-ír Demokratikus Uniós Párt helyi képviselője elítélte az esetet. Brian Kingston elmondta: felkereste a sértetteket, akik vele is csak a levélbedobónyíláson keresztül voltak hajlandók érintkezni. Megtudta, a magyarok egy éve élnek az említett lakásban, de most nem biztosak benne, hogy ott maradhatnak-e. Legalább egy gyerek is él a háztartásban – mondta a politikus.

Kingston, akárcsak a környékbeliek, elítélte a rasszista támadást, és támogatásáról biztosította a magyar családot.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 475

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.