Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Rekordot döntött a VIBE a negyvennyolcezer résztvevővel

Központ július 9, 2019 Hír & hírháttér

Ahogy véget ért az össz-erdélyi diáktalálkozó, a szervezők ki is hirdették a következő dátumát: 2020-ban július 2-5. között lesz a VIBE. Idén szintet lépett a fesztivál a 48.760 résztvevővel. A világhírű előadók és a sok magyarországi és erdélyi fellépő mellett a tudásfórum, a művészeti bázis, a divat és trend sarok és a rengeteg nappali program is sokakat bevonzott a Maros-parton felépített fesztiválra.

„Nagyon sikeres évet zártunk, ami annak köszönhető, hogy olyan fesztivált szerveztünk, ami egyszerre tudott sokszínű lenni, szórakoztatni és tudásfórumként is működni. Így sikerült különböző érdeklődésű diákokat és egyetemi hallgatókat megszólítani” – értékelt a zárónap után Rés Konrád-Gergely. A fesztivál igazgatója hozzátette, már elkezdték a 2020-as VIBE szervezését, ami hagyományosan július első hetében lesz, július 2-5. között.

Az igazgató elmondta, újdonság volt idén a Black Box nevű elektronikus zenei helyszín, ahol éjjel-nappal lehetett bulizni és szinte minden nap színes flashmobokkal lepték meg a fesztiválozókat. Voltak színházi előadások, és számos új nappali program. A fiatal szülők gyermekeiket a Csemetezugban hagyhatták nyugodt szívvel, ahol gyerekfoglalkozásokat tartottak a legfiatalabb fesztiválozóinknak.

Rés Konrád Gergely szerint a negyvennyolcezres résztvevőszám igazolja, hogy szükség van egy olyan fesztiválra Erdélyben, ami a 16-35 éves korosztályhoz szól. Idén 14.000-el többen lépték át a kaput, mint tavaly. A növekedést elsősorban a nemzetközi sztárelőadók meghívásával érték el, miközben a magyarországi és erdélyi művészek is sikeresen megmozgatták a rajongóbázisukat.

A zenei programok mellett sikerült meghívni a millenniumi nemzedékkel kapcsolatos témákról hitelesen beszélő egyetemi oktatókat, kutatókat, színművészeket, lemezlovasokat, tűzzsonglőröket, kézműveseket, influenszereket, közéleti szereplőket a VIBE Koliba, a Fashion Corner-be és a Kerengőbe. „A skála Tibi Atyától, Dezső Bencétől, dr. Seer Lászlón és dr. Keszeg Annán, Adamek Almán és Csalár Bencén át, a pályakezdő színművészek előadásaiig tartott” – szemezgetett az igazgató a több mint száz előadó közül.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 1515

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.