Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Román embercsempész ellen indult eljárás Magyarországon

Központ október 19, 2016 Hír & hírháttér

Egy iraki-román kettős állampolgárságú embercsempész bíróság elé állítását kezdeményezte a magyarországi ügyészség, mert a férfi öt egyiptomi határsértőt akart Nagylak közeléből Ausztriába szállítani – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

A férfit a Makói Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen társa szeptember 24-én éjjel 2 óra körül kísért át a magyar-román zöldhatáron Nagylak közelében öt egyiptomi állampolgárt. Korábban abban állapodtak meg, hogy a vádlott a közeli autópálya-pihenőben fölveszi, majd Ausztriába szállítja az egyiptomiakat.

A határsértők az embercsempész irányításával átmásztak az autópálya kerítésén, és beszálltak az autóba, vezetőjük pedig visszatért a zöldhatáron keresztül Romániába.

A rendőrök azonban észrevették a történteket, az autópályán megállították a svéd rendszámú autót, és elfogták a vádlottat és a határsértőket – tudatta a csoportvezető ügyész.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 465

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.