Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

Schumacher tüdőgyulladást kapott

Központ február 12, 2014 Hír & hírháttér

Schumacher tüdőgyulladást kapott

Tüdőgyulladást kapott a tavaly december óta a grenoble-i kórházban kezelt Michael Schumacher – a Bild információi szerint. A rekordbajnok menedzsere nem kívánta kommentálni a hírt.

 

A német lap kedd este számolt be arról, hogy információjuk szerint Michael Schumacher múlt héten tüdőgyulladást kapott. Ezen betegség a kómában fekvő, s ezáltal mesterségesen lélegeztetett betegeknél nem ritka, adott esetben viszont veszélyes is lehet. A német lap egyelőre nem tudja, ezen betegség mennyiben befolyásolta Schumacher felébresztésének folyamatát. Mint ismert, Sabine Kehm, a hétszeres bajnok menedzsere két és fél hete jelentette be, hogy az orvosok fokozatosan csökkentik a Schumachert mélyaltatásban tartó narkotikumok mennyiségét, mely folyamat akár heteket is igénybe vehet.

Kehm a Bild megkeresésére nem erősítette meg a tüdőgyulladás hírét: „A spekulációkat nem kívánjuk kommentálni” – idézték szavait. Schumachert a lap szerint minden bizonnyal antibiotikumokkal kezelik.
A hamburgi klinika professzora, Heinzpeter Moecke elmondta, vannak veszélyei a tüdőgyulladásnak. „A tüdőgyulladás alapvetően egy súlyos és veszélyes betegség, mivel a test ilyenkor kevés oxigénhez jut, és összességében igencsak legyengül. A betegség oka az lehet, hogy a páciens nem tudja felköhögni a torokban és a nyelőcsőben képződő váladékot, mivel a légcsövében egy tubus van, amely segítségével lélegeztetik. Egy egészséges ember percenként köhög vagy nyel, anélkül is, hogy ezt észrevenné. Ezzel óvja a tüdejét” – magyarázta a szakember a Bildnek.

„A gyógyszert általában hét-tíz napig szokás adagolni. Három-négy nap után a páciens egyértelmű javulást kell mutasson, és ezzel elmúlik az életveszély. Vannak viszont olyan baktériumok, amelyek ellenállóbbak az antibiotikummal szemben, így ez az időszak elnyúlhat” – tette hozzá Moecke.

Schumacher egykori ferraris csapattársa, Felipe Massa mindeközben a brazil sajtónak elárulta, nemrég személyesen is meglátogatta barátját. „Minden nap kapok tájékoztatást az állapotáról. Nagyon közeli barátom, és egyik nap, amikor nem voltak jelen a sajtó képviselői, meglátogattam őt. Szerettem volna barátként erőt adni neki és a családjának. Minden nap imádkozom érte a balesete óta. Remélem, hogy felébred, és újra élheti a régi életét. Voltam bent nála egy kicsit, és ez jó érzés volt. Mintha csak aludna, ugyanúgy, mit közülünk bárki más szokott” – fogalmazott Massa a Globónak.

forrás: telesport.hu / Bild, erdely.ma

 

Share Button
Ennyien olvasták: 293

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.