Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Sejtette, hogy Năstase öngyilkosságra készül

Központ június 22, 2012 Hír & hírháttér

Sejtette, hogy Năstase öngyilkosságra készül

Ioan Rus belügyminiszter számított arra, hogy Adrian Năstase öngyilkos akar lenni, ezért több óvintézkedéssel próbálta csökkenteni ennek valószínűségét – derült ki csütörtökön a miniszter nyilatkozataiból. 

 

Ioan Rus beszámolt arról, az ítélethirdetés után folytatott telefonbeszélgetésükkor Năstase félreérthetetlenül utalt arra, hogy öngyilkos lesz. Elmagyarázta Năstasénak, hogy ha nem jelentkezik önként a fővárosi fogdában, rendőrök fogják otthonról elvinni, ha pedig nem engedi be őket, erővel fognak behatolni. Năstase állítólag erre azt válaszolta, hogy “ő nem fog elmenni abból a házból” – ebből Rus megértette, hogy öngyilkosságra készül. 


Rus a Năstase-kabinetben is belügyminiszteri tisztséget töltött be 2000 és 2004 között, és közeli kapcsolatban áll a volt miniszterelnökkel. A Gândul napilapnak adott nyilatkozatából kiderül, hogy a belügyminiszter intézkedett arról: ne egyenruhás, hanem civil rendőrök menjenek az elítéltért, ezzel is tompítani próbálva a helyzet megalázó jellegét. A ház előtt ugyanis kamerák tucatjai álltak készenlétben, hogy megörökítsék a volt miniszterelnök letartóztatását. Állítólag Rus intézkedett arról is, hogy egy mentő várakozzon a ház közelében. 

A miniszter azonban cáfolta, hogy valamely különleges alakulathoz tartozott volna a Năstase életét megmentő rendőr.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 410

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.