Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Székelyföldi autóbusz szenvedett balesetet Magyarországon

Központ február 9, 2014 Hír & hírháttér

Székelyföldi autóbusz szenvedett balesetet Magyarországon

Péntek este egy román rendszámmal közlekedő autóbusz szenvedett balesetet an magyarországi Babarc közelében, az M6/M60-as autópályán. Az autóbusz egy kanyarban a szalagkorlátot átszakítva tíz méter mély árokba csúszott és oldalára dőlt. A busz valamennyi utasa megsebesült, az elsődleges adatok szerint 4-5 ember sérülése valószínűleg nyolc napon túl gyógyuló. 

 

Az Agerpres hírügynökség a belügyminisztérium közleménye alapján tudatta, hogy a Magyarországon balesetet szenvedett autóbusz utasai közül csak hárman román állampolgárok, és egyikük sem szenvedett életveszélyes sérülést. 

Az MTI úgy értesült a buszt működtető romániai cég név nélkül nyilatkozó illetékesétől, hogy a balesetet szenvedő autóbusz utasai székelyföldi kirándulásra indultak. 

A Korondon bejegyezett társaság telefonszámán jelentkező személy úgy tudta, hogy a különjárat utasai Pécsről indultak egy hétvégi székelyföldi kirándulásra. Az autóbuszon a két romániai sofőr és egy további romániai illetőségű személy mellett magyarországi turisták utaztak. 

Amint az illetékes elmondta, a társaság szállítási felelőse a helyszínre utazott. Egyéb részletekkel nem kívánt szolgálni. 

A Mediafax hírügynökség a szállításügyi minisztérium közleményét idézve írta: a 49 férőhelyes, egy csillagos besorolású autóbuszt 1998-ban gyártották, és a buszt működtető cég 2011-ben kapott személyszállítási jogosultságot. A minisztérium azt is közölte, hogy az illetékes szakhatóság hamarosan ellenőrzi a cég személyszállítási tevékenységét. 

A korondi cég a honlapján közölt adatok szerint 1992-ben létesült, személyszállítással és faluturizmussal is foglalkozik. A vendégek számára székelyföldi csillagtúrákat szervez. Emellett menetrend szerinti autóbuszjáratokat is működtet Székelyudvarhely és Budapest között, valamint székelyföldi városok között.

Forrás: mti

fotó: illusztáció

 

Share Button
Ennyien olvasták: 301

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.