Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Szétszedtek egy iPhone 6 Plust – kiderültek a titkok (videó)

Központ szeptember 21, 2014 Hír & hírháttér

Szétszedtek egy iPhone 6 Plust – kiderültek a titkok (videó)

Ahogy hozzájutottak egy iPhone 6 Plushoz, azonnal szét is szedték az iFixitnél.

   

 

Jól ismert az iFixit arról, hogy szeretnek szétszedni különféle készülékeket, nekik köszönhetjük például azt a videót is, amelyik az iPhone 5s-t mutat meg belülről. Nem meglepő tehát, hogy amint a kézbe vehettek egy iPhone 6 Plust, máris a dolgok, pontosabban a telefon mélyére kívántak nézni.

A szétszedés nem egyszerű: ki kell bontani két csavart, le kell emelni az elülső kijelzőt egy tapadókoronggal a test többi részéről, de nagyon óvatosan, nehogy elszakadjon a TuochID vezetéke.

Az alábbi videón lépésről lépésre nyomon követhető a szétszedés, amelynek során előkerül például a 2915 mAh-s akkumulátor (amely közel a kétszerese az iPhone 5s-ének, viszont elmarad több más, 5,5”-es telefonétól). Igaz, valamivel nagyobb, mint a Galaxy S5 akkuja.

A bontás során az is kiderült, hogy tényleg 1 GB-os a RAM, ami érdekes, hiszen a mai androidos csúcstelefonokban 2-3 GB-nyi RAM kerül, viszont egyelőre még senki sem panaszkodott az iPhone 6 Plus teljesítményére.

Látható a kamera, amely éppúgy 8 MP-es, mint az iPhone 5-é, de az új modell már optikai képstabilizátort is kapott. Aztán persze ott a vadonatúj 64 bites processzor, az A8 is.

Az iFixitnél persze nem csak úgy öncélúan szedegetik szét az eszközöket, küldetésüknek tartják, hogy megmutassák, hogyan lehet javítani ezeket (mi azért ezt senkinek sem ajánljuk). Mindenesetre 10-es skálájukon, ahol 10 pont jár a legkönnyebben szétszedhető eszköznek, az iPhone 6 Plus 7 pontot kapott.

Forrás: hvg

Share Button
Ennyien olvasták: 434

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.