Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

Szívhez szóló üzenet

Központ február 1, 2012 Hír & hírháttér

Szívhez szóló üzenet

A múlt év novemberében indult előadássorozat részeként tegnap a Maros Művészegyüttes kövesdombi termében találkozhattak az érdeklődők dr. Benedek Imre kardiológussal és csapatának tagjaival.  A Mentsd meg a szíved! Mentsd meg az életed! című előadásra ezúttal is telt ház előtt került sor, az érdeklődők élénk figyelemmel kísérték Benedek professzor és lelkes munkatársainak színes beszámolóit a „szívhez szóló” témakörben, s egyúttal betekintést is nyerhettek a szívkórház adminisztrációs ügyeibe.

 

Benedek doktor mondhatni a „munkapad” mellől érkezett, alig húsz perccel a kezdés időpontja előtt még műtött, de bevallása szerint nyomban elszállt a fáradtsága, amint meglátta a teremben a nagyszámú érdeklődőt.  Az előadások ezúttal párhuzamosan, két nyelven – románul és magyarul – folytak.

                 

 Az bemutatók elhangzása után jelenlegi és egykori betegek, páciensek kérdezhettek, mondhatták el problémáikat, s kapták meg a megfelelő felvilágosítást, miként kell cselekedniük – a gyógyszerellátástól, a „gyűrűk”-höz való hozzájutás módozatáig terjedően – gondjaik megoldása érdekében. Aki tehette, aláírhatta azt az ívet is, amelyen a kórház új angiográffal történő ellátást kérik a szakemberek.

                

 

Share Button
Ennyien olvasták: 397

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.