Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Szoros RMDSZ-MPP meccs Gyulakután és Makfalván

Központ április 6, 2012 Hír & hírháttér

rmdszSzoros RMDSZ-MPP meccs Gyulakután és Makfalván

Szerdai sajtótájékoztatóján Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke és Lokodi Edit megyei tanácselnök bemutatták Makfalva és Gyulakuta – a tulipán színei alatt harcba szálló – polgármester-jelöltjeit.

 

Mindezt két, illetve négy hétre rá, hogy a Magyar Polgári Párt is nevesítette saját jelöltjeit. Makfalván a jelenlegi polgármester, Zsigmond Venczel helyett, Huszár Ibolya pályázik a község vezetői szerepére. Huszárnak előnyére válik, hogy Makfalván született, és azóta is ott él, így ismeri a község problémáit és a lakosokat, illetve 24 éves tapasztalattal rendelkezik az adminisztráció területén.  MPP-s ellenfele Márton Zoltán mérnök, aki 13 éve a szovátai Teleki Oktatási Központnak az igazgatója. 10 éve él a Makfalvához tartozó Hármasfaluban. Fő célja, hogy a jelenlegi polgármestert leváltsa, de nem készül RMDSZ-ellenes kampányra.

A Szövetség váltaná a polgáriakat?

Gyulakután a Szövetség Varga József mezőgazdasági szakembert kívánja indítani a polgármesteri székért vívott harcba. Ő is tapasztalt jelölt, hisz több intézményt is vezetet. Az agrármérnök Gyulakután született, Hargita megyében dolgozott, nemrég tért vissza a községbe. „Gyulakuta többet érdemel, mint amit eddig kapott, ennek elsősorban morális, pszichikai vonzatára gondolok. Szétesett a közösség, ezt pedig helyre kell hozni” – jelentette ki. Varga nyitott az MPP-vel való összefogásra, de a „mosdó-törölköző viszony” szem előtt tartását elkerülhetetlennek tartja. Varga ellenfele László Árpád, Gyulakuta jelenlegi polgári párti polgármestere, aki még egy mandátumra pályázik. Fontos megjegyezni, hogy jelen pillanatban Gyulakuta az egyetlen Maros megyei község, amelyet a Magyar Polgári Pártot képviselő polgármester vezet. László polgármestersége előtt egy évtizeden át előbb Erdőszentgyörgyön, majd Szovátán dolgozott a megyei közpénzügyi hivatalban.


Share Button
Ennyien olvasták: 466

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.