Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Tisztújítás az RMDSZ-ben

Központ július 4, 2012 Hír & hírháttér

blTisztújítás az RMDSZ-ben

Hétfői sajtótájékoztatóján Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke elmondta: az elmúlt időszakban hidegfejjel értékelték és elemezték a Maros megyei és a marosvásárhelyi önkormányzati választások eredményeit, és arra a következtetésre jutottak, hogy átszervezésekre és tisztújításokra van szükség.


Így a hétvégi SZKT-n hozott határozat értelmében az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének tevékenységét július 2-tól öttagú ideiglenes bizottság irányítja: Benedek István, Peti András, Brassai Zsombor, Csép Andrea és Kelemen Márton. „Az RMDSZ kevesebb szavazatot szerzett az idén, mint a 2008-as választásokon, holott magasabb volt a részvételi arány. Emiatt szeptember 30-ig tisztújítást és átszervezést eszközölünk a marosvásárhelyi szervezetben, de a szászrégeni, makfalvi, beresztelki, szászbogácsi és vajdaszentiványi szervezetekben is, emellett néhány Marosludas, Dicsőszentmárton és az Erdőszentgyörgy körüli településeken is ” – ecsetelte Borbély.

„Csegzinek el kell döntenie, melyik oldalon áll”

„Csegzi Sándornak el kell döntenie, hogy melyik térfélen rúgja a labdát: Dorin Florea tanácsosaként tevékenykedik, vagy az RMDSZ marosvásárhelyi választmányának elnöki tisztségét kívánja betölteni. Ha az előbbit választja, akkor egyértelmű konfliktushelyzet alakul ki a Szövetségben, amelyet orvosolnunk kell” – mondta el Borbély.

Ugyanakkor azt is nehezményezte, hogy amíg az új alpolgármester, Józsa Tibor a Hangya-épület harmadik emeletén kapott „kegyelemirodát”, addig Csegzi a főépületben levő irodáját megtartotta. „Csegzinek kötelessége lenne a jóérzéstől vezérelve átadnia Józsa Tibornak az irodáját, de a volt alpolgármester erre semmi hajlandóságot nem mutat, sőt az utóbbi két hétben visszautasítóan viselkedett Józsával” – jelentette ki a politikai alelnök.

Hozzátette, hogyha a városvezető semmiképp nem teljesíti azon kérésüket, hogy az alpolgármesterek főépületi irodát kapjanak és hatáskört jelöljenek ki nekik, akkor az RMDSZ kezdeményezni fogja a Polgármesteri Hivatal szervezeti szabályzatának módosítását, amely kitér az alpolgármesterek feladatköreire is.


Share Button
Ennyien olvasták: 553

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.