Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Több mint hatezer aláírás az Azomaros káros hatásainak felmérésére

Központ október 5, 2015 Hír & hírháttér

Portik Vilmos, a marosvásárhelyi előválasztáson induló polgármesterjelölt hétfőn délelőtt leadta azt a 6357 aláírást, mellyel a vásárhelyiek támogatásukat fejezték ki az általa meghirdetett állampolgári kezdeményezés kapcsán.

azo1

A benyújtott határozattervezet célja – melyhez összegyűlt a szükséges mennyiségű támogatói kézjegy is –, hogy a városvezetés napirendjére tűzze és tárgyalja egy szakértő bizottság felállítását, amely a várost szennyező vegyi kombinát káros hatásairól pontos felméréseket végezne, s az így kapott eredményeket a nyilvánosság elé tárná. „Immár minden feltétel adott ahhoz, hogy hosszú évek után érdemi lépések történjenek kombinát-ügyben. Köszönöm mindazoknak, akik – felmérve az ügy fontosságát – támogatták az állampolgári kezdeményezést, s arra kérem a marosvásárhelyieket, hogy a saját és a gyermekeik egészsége érdekében is kövessék nyomon az üzem ügyének további alakulását” – mondta Portik Vilmos. Hozzátette: miután a Polgármesteri Hivatal munkatársai megbizonyosodnak a benyújtott kézjegyek hitelességéről, a városi tanácsnak kötelessége lesz tárgyalni a tervezetet.

Amint azt Portik már korábban is elmondta, a mostani kezdeményezés az első lépés ahhoz, hogy mindenki tisztán láthasson kombinát-ügyben (az elmúlt években egyetlen hiteles felmérés sem született az üzem környezetre gyakorolt káros hatásairól), s majd ezt követően lehet további lépéseket hozni a gyár bezárása érdekében.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 376

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.