Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Törölték Orbán Viktort az Oxfordi Egyetem dicsőségfaláról

Központ augusztus 4, 2014 Hír & hírháttér

Törölték Orbán Viktort az Oxfordi Egyetem dicsőségfaláról

Nem kívánatos személy lett Orbán Viktor Oxfordban. A magyar miniszterelnököt ugyanis törölték a híres diákok listájáról. A kormányfő 1989-ben egy évig tanult a világhírű egyetemen. Az intézet sajtósa elismerte, hogy direkt törölték Orbánt.

   

 

Orbán Viktor miniszterelnökrôl nem sokan tudják, de a 80-as évek végén egy évig tanult az ELTE Jogi Karának elvégzése után a híres Oxfordi Egyetemen, a Pem­broke College-ban.

Tanulmányait azonban 1990-ben felfüggesztette, hogy hazatérjen az országgyűlési választásokra. Bejutott a parlamentbe, ahol azóta is tevékenykedik. Az adat szerepel a hivatalos önéletrajzában, és bárki megnézhet­te az oxfordi egyetem honlapján is. Orbán neve szerepelt a Famous Oxo­niansen, azaz a híres oxfordi diákok listáján. Méghozzá rendkívül előkelő körben, Naruhito japán koronaherceg és Michael Palin, a legendás Monty Python tagja között. Egészen mostanáig.

A Bors munkatársai felfedezték, hogy Orbán eltűnt a listáról, amelyen rajta van még Hugh Grant színész és Stephen Hawking fizikus is. Nem beszélve politikusok egész soráról. Hogy ennek politikai vagy technikai oka lehet, az nem derül ki a honlapról, ezért megkerestük az egyetemet, hogy választ kapjunk a kérdésre. Levelünkre szinte azonnal reagált is az iskola egyik sajtómunkatársa.

Megkeresésünkre azt írta: rendszeresen felülvizsgálják a listát, és nemrég döntöttek a kurtítása mellett, amikor új honlapra költözött az intézmény. Hogy pontosan miért kell egy honlapon a helyhiány miatt aggódni, azt nem tudni, hiszen miközben új hírességek helyet kaptak, addig Orbánén kívül csak néhány nevet töröltek, elsôsorban olyanokét, akik már régen elhunytak, mint például Dudley Moore színész.

Forrás: borsonline

Share Button
Ennyien olvasták: 448

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.