Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Tűz a Kövesdombon – fáklyaként égett egy tízemeletes tömbház

Központ július 9, 2012 Hír & hírháttér

Tűz a Kövesdombon – fáklyaként égett egy tízemeletes tömbház

Hatalmas tűz ütött ki Marosvásárhelyen, a Kövesdomb egyik tízemeletes tömbházában szombat délután. A nyolc autóval kiszálló tűzoltóknak két óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat. Feltehetőleg egy eldobott cigarettacsikk okozta a tüzet.

 

A A Maros Megyei Sürgősségi Felügyelőség (ISU) vezetője, Dorin Oltena elmondása szerint 42 lakás károsodott a tűzben (két lakrész teljesen kiégett), de szerencsére sikerült mindenkit még időben kimenekíteni, égési sérüléseket nem szenvedett senki. Két személy pánikrohamot kapott, további hármat füstmérgezéssel szállítottak kórházba (sajtóértesülések szerint állapotuk súlyos).

A Maros Megyei Sürgősségi Felügyelőség szerint a tűz délután 3 óra környékén keletkezett, és két óra alatt sikerült eloltani. Minden valószínűség szerint tűz a Billa üzletlánc lerakatából indult, és percek alatt átterjedt a tömbházra, melyet nemrég újították fel. A tűz az olcsó polisztirén szigetelés miatt terjedt villámgyorsan tovább (minden tömbházszigetelésnél ezt használják a drágább, viszont gyakorlatilag éghetetlen kőzetgyapot helyett). A Billa üzletlánc a múlt hét végén nyitotta meg üzlethelyiségét Marosvásárhelyen.

A kárfelmérés még tart.

Share Button
Ennyien olvasták: 592

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.