Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Újabb Clinton-emaileket ígér a WikiLeaks-alapító

Központ augusztus 8, 2016 Hír & hírháttér

A WikiLeaks alapítója újabb elektronikus levelek nyilvánosságra hozatalát ígéri Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltről, közvetlenül az amerikai elnökválasztás előtt.

hillary-clinton

Julian Assange a Russia Today című, angol nyelvű orosz televíziónak nyilatkozott, de szavait amerikai hírközlők – például a Yahoo, illetve a Fox televízió – is átvették.

Assange már régóta ígéri, hogy további dokumentumokat hoz nyilvánosságra a demokratákról, és elsősorban is a demokraták elnökjelöltjéről, Hillary Clintonról, de a Russia Today munkatársának adott legújabb interjújában sejtetni engedte, hogy ezúttal az új dokumentumok a Clinton Alapítványról szólnak majd, s ezen belül is a Clinton-házaspár és Szaúd-Arábia kapcsolatairól.

„Szaúd-Arábia valószínűleg a legnagyobb adományozója a Clinton Alapítványnak,  láthattuk is Clinton kezét az exportpolitikában, hiszen amikor ő volt a külügyminiszter, nagyon nagy mértékben előnyben részesítette Szaúd-Arábiát” – fogalmazott Assange. Azt is hangsúlyozta: „sokkal mélyebb kapcsolatok vannak Hillary Clinton és Oroszország között, mint amilyenekről Donald Trumppal kapcsolatban van tudomásunk.” Assange szerint Clinton nem véletlenül Trump orosz kapcsolataira irányította a figyelmet, hiszen neki is megvan a maga számos kapcsolata.

A Politico című lap a WikiLeaks kiszivárogtatásaival kapcsolatban úgy vélte, ezek megfordíthatják a választás kimenetelét Donald Trump javára. „Ismeretlen vizek felé haladunk, s így kicsúszhat az ellenőrzés a kezünk közül” – idézte a Politico Jim Manley, a demokraták egyik munkatársa szavait.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 595

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.