Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Úszómaraton Marosvásárhelyen

Központ március 14, 2012 Hír & hírháttér

Úszómaraton Marosvásárhelyen

Az ország első úszómaratonját szervezi meg március 31-e és április 1-je között Marosvásárhelyen a Master Ski&Bike Club. A Víkend telep olimpiai méretű Mureş úszócsarnokában rendezendő Bioeel Aqua Maraton nevet viselő versenyre március 25-ig várják a sportolók jelentkezését.

 

A szervezők 12 fős csapatok jelentkezését várják, akik két-két „pótjátékost” is benevezhetnek, ha valamelyik csapattag verseny közben lesérülne legyen kivel pótolni. Az a csapat nyer, amelyik 24 óra alatt a leghosszabb távot ússza le, azaz a legtöbb kört teszi meg. 

Klosz Péter, a verseny főszervezője szerint, az úszómaratonra bárki jelentkezhet, kortól és nemtől függetlenül. A csapatösszetételére vonatkozóan a létszámon kívül semmiféle előírás nem vonatkozik. „A verseny folyamán az úszósapkán, úszószemüvegen és neoprén ruházaton kívül tilos a segédeszközök (úszógumi, gumiuszony, úszórúd, úszódeszka stb.) használata” – tette hozzá Klosz 

A főszervező hangsúlyozta: fontosnak tartják támogatni, és különböző rendezvények szervezésével felkarolni az éledező marosvásárhelyi vízi sportokat. „Ezt a célt szolgálja ez az egész napos maraton is, amelynek során minden versenyző 4-szer 30 percet úszik a 6 órás negyedekre osztott 24 óra folyamán” – jelentette ki. 

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 345

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.