Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Utcán kaszabolta szét volt feleségét

Központ április 3, 2014 Hír & hírháttér

Utcán kaszabolta szét volt feleségét

Feltartott kézzel hátrált és próbálta kivédeni Mária (†56) volt férje döféseit, de a férfi leteperte és tébolyultan szurkálta. H. Aladár (58) szerda hajnalban egy pesterzsébeti élelmiszerbolt előtt rontott az ott sepregető asszonyra, és az utcán halálra késelte.

   

 

– Szabályosan lemészárolta: nagyjából 10-14 másodpercen keresztül vagdosta belé a pengét – mesélte az egyik, neve elhallgatását kérő boltos, aki az üzlet kamerafelvételein nézte vissza a gyilkosságot. A külső kamera ugyanis mindent rögzített. – Először csak dulakodtak, és bár az asszony próbált védekezni, semmi esélye nem volt. A férfi legalább tízszer szúrt, azután elmenekült.

H. Aladár autóval száguldott el, de valószínűleg hamar rádöbbenhetett, mit tett, mert útközben azzal hívta fel a rendőrséget, hogy megkéselte volt feleségét.

Eközben Mária egyik közelben lakó ismerőse a letakart holttest mellett próbált segíteni a nyomozóknak, hogy minél hamarabb azonosíthassák a nő gyilkosát.

– Éppen Aladár személyleírását adtam meg, amikor megjelent a rendőrök háta mögött: azonnal leteperték, megbilincselték, és beültették az egyik rendőrautóba – mesélte az áldozat ismerőse, aki utoljára hétfőn beszélt a nővel. – Lassan húsz éve itt élek, régóta ismerem őket. Marcsi három napja arra panaszkodott, hogy retteg a volt férjétől, mert az zaklatja. Egy hete a rendőröket is kihívta, mert Aladár rátámadt.

A pár között rendszeresek voltak a perpatvarok. Bár évekkel ezelőtt elváltak, a férj ebbe azóta sem tudott beletörődni.

– Gyakran ordibáltak egymással, de előfordult, hogy a férfi egy husánggal a kezében kergette Marcsit a bolt körül – folytatta az ismerős.

Miközben Mária összeszurkált holttestét több rendőrautóval állták körül, hogy a technikusok nyugodtan rögzíthessék a nyomokat, H. Aladár adatait egy másik autóban vették fel, szondát fújattak vele, és végül elvitték kihallgatni.

– A rendőrök kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását és eljárást indítottak ellene – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Bognár Kinga.

Forrás: P. L., blikk.hu

fotó: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 389

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.