Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Vásárhelyi divattervező ruháját árusíthatják Európa-szerte az Auchanokban

Pál Piroska november 21, 2017 Hír & hírháttér

Ferencz Borbála vásárhelyi divattervező alkotása döntős lett az Auchan hipermarket által szervezett versenyen, amely célja a fiatal, hazai divattervezők alkotásait népszerűsíteni. A Capsule Collection elnevezésű verseny nyertes alkotását a hipermarket In Extenso ruhamárka égisze alatt forgalmaznák Európa-szerte.

Borbála elmondta, hogy az egyetemen a tanárai hívták fel a figyelmét a versenyre, és nagyon nagy kihívás elé állította, hiszen ilyen változatos és széles vásárlói körnek most először tervezett ruhát. „Az alkotásnak a 2018-as téli szezon trendjeit kellett követnie, ehhez adott pár támpontot a verseny szabályzata. Ennek alapján én kristályokból, különböző kőzetekből inspirálódtam, így választottam a színvilágot is, és ekképp terveztem a ruha mintáját, amelyet saját rajzaim után nyomtattunk az anyagra. Nőies, elegánsabb ruhát terveztem, amelyet a téli ünnepektől, karácsonykor, szilveszter, szülinapokon, illetve egyéb alkalmakkor is lehet viselni. Többféle testalkatú nőn egyaránt jól mutat, illetve szinte bármilyen korosztály viselheti a darabot” – jellemzi alkotását a fiatal művész.

Borbála eljutott a verseny a harmadik és egyben utolsó fordulójáig, és eddig az alkotásokat nemzetközi zsűri válogatta ki, valamint többek között az In Extenso vonal tervezői is személyesen jelen voltak a válogatáson.

A vásárhelyi divattervező ruhája még két alkotással áll versenyben, ahol Facebook-os szavazás alapján választják ki a nyertes ruhát, amelyet Európa-szerte forgalmaznának az Auchan áruházak ruházat részlegén. Borbála alkotására itt szavazhatnak.

Korábbi interjúnkat Ferencz Borbálával itt olvashatják.

Share Button
Ennyien olvasták: 1537

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.