Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Vásárhelyi Forgatag: 250 program, 50 ezer ember

Központ augusztus 31, 2015 Hír & hírháttér

Az előző évekhez képest színesebbre, gazdagabbra, változatosabbra sikeredett a vasárnap este véget ért III. Vásárhelyi Forgatag; rekordrészvétellel is zárult az idén augusztus 26–30. között zajló 5 napos kulturális seregszemle – közölték a szervezők.

forgatag
A Forgatag mind a 16 helyszínén nagy volt az érdeklődés a programok iránt. Szerdától több mint 250 rendezvény várta az igényesen kikapcsolódni vágyókat. Pénteken 17 ezren, szombaton körülbelül 19 ezren látogattak el a Forgatag Maros-parti rendezvényeire, vasárnap 24 ezerre emelkedett a forgatagozók száma.

A Forgatag ideje alatt a Teleki Tékában is több százan fordultak meg, egy napig a 3. Téka könyvvásár is ott várta az érdeklődőket, de a gyerekfoglalkozások is kihagyhatatlanok voltak. A SzóForgatag városnéző sétái és előadásai iránt idén is óriási volt az érdeklődés. A vásártéren a vásárosok és a vásárlók egyaránt elégedetten zárták a Forgatagot.

A megnyitó ünnepségen már teltházas közönség előtt muzsikálhatott Pál István Szalonna és bandája a Kultúrpalota nagytermében, ugyanitt lépett fel a Maros Művészegyüttes is.

A Maros-parti színpad előtti téren többezres tömeg követte Keresztes Ildikó, a Péterfy Bori and the Love Band, a Budapest Bár és a Bagossy Brothers Company koncertjét, valamint a marosvásárhelyi együttesek fellépéseit. Hatalmas élményt jelentett az 1849 – volt egyszer egy szabadságharc című rockopera ősbemutatója is. A siker borítékolva volt a Neoton Família Sztárjainak koncertjére, amikor csaknem 25 ezer ember énekelte együtt a Maros-parton a közismert Neoton-dallamokat.
Idén, új helyszínként, nagy sikernek örvendett a Maros-parton felállított Borudvar, ahol olyan szakmai kerekasztal-beszélgetések is helyet kaptak helyet, amelyek a város és az itt élő lakosok mindennapjait ölelik át. Itt osztotta meg a közönséggel bolíviai kálváriáját Tóásó Előd is.

Az Aranykakas udvarán berendezett Szféra – kortárs művészeti tér programjai nemcsak a fiatalokat vonzotta izgalmas programjaival. Az elismert lemezlovasok, zenészek és a slam poetry képviselői kaptak itt teret.

A Kultúrpalota teltházas rendezvényei mellett – mint a Marosvásárhelyiek III. Világtalálkozója és II. Legényes és Verbunkverseny – a Palotaudvari koncertek is több száz embernek nyújtottak kikapcsolódási lehetőséget.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 734

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.