Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Vége a hétvégi miccs és sör kombónak

Központ március 19, 2012 Hír & hírháttér

Pikniktörvény: vége a hétvégi miccs és sör kombónak

Akár 5000 lejes pénzbírságra is számíthatnak azok, akik nem a külön erre a célra kijelölt és kialakított helyeken piknikeznek a természetben. A parlamentben nemrég elfogadott pikniktörvényt pénteken írta alá Traian Băsescu államfő, a jogszabály néhány napon belül érvénybe lép.

 

Hivatalos Közlönyben való megjelenésével életbe lépő törvény legfontosabb előírása az, hogy piknikezni ezentúl csak a külön erre a célra kialakított helyeken lehetséges, megszegése pedig akár 5000 lejes pénzbírsággal is büntethető.

A piknikező helyeket az önkormányzatoknak kell kialakítaniuk, az autók leparkolása és a tűzgyújtás is csak itt lehetséges.

A környezetvédelmi előírások megszegése 200-tól 2000 lejes pénzbírsággal büntethető, míg a tűz- és zajvédelmi szabályozások figyelmen kívül hagyása esetén 3000 lejes bírság is kiszabható.
A pikniktörvény előírásainak betartását a környezetvédelmi őrség, a rendőrség, a csendőrség és egyéb belügyminisztériumi egységek, valamint az önkormányzatok felügyelik, ők szabják majd ki az esetleges pénzbírságokat is.

Forrás: krónika

 

Share Button
Ennyien olvasták: 444

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.