Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Victor Ponta az új miniszterelnök

Központ április 27, 2012 Hír & hírháttér

Victor Ponta az új miniszterelnök

Az új miniszterelnök Victor Ponta. Traian Basescu államfő ezekben a percekben nevesítette Mihai Razvan Ungureanu helyett a szociál-demokrata párt elnökét. Az RMDSZ nem javasolt miniszterelnököt, ahogy a demokrata-liberális párt sem. Szociál-demokrata Párt, a PNL, és Konzervatív Párt egységesen Victor Pontát javasolták.

 

 

„Ma nem történt semmi tragédia Románia politikai életében, csak a demokráciának gyakorlatba ültetését láthattuk” – mondta az államfő. Hozzátette, hogy reméli, a jelenlegi kormány is szem előtt tartja a fizetések 2010 beli szintre emelését.

“Egy olyan irányelvet próbálok mutatni majd az ország lakosainak, hogy Romániában jó irányba haladnak a dolgok” – volt az új miniszterelnök nyilatkozatának alapgondolata. 

Elmondta,az IMF folytatja tevékenységét, továbbra is felméri, milyen szinten teljesítette Románia vállalásait. “Nincs szükség pánikra a piacon. Románia számottevő tartalékkal rendelkezik a Nemzeti Bankban, amellyel át tudja vészelni a kritikus időket” – jelentette ki az államfő.

Részletekkel visszatérünk.

Share Button
Ennyien olvasták: 560

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.