Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Zoknibűnözőkre csaptak le a magyar-szlovák határon

Központ augusztus 18, 2014 Hír & hírháttér

Zoknibűnözőkre csaptak le a magyar-szlovák határon

Több mint tíz millió euró értékű „Dolce & Gabbana” védett márkajelzéssel ellátott zoknikat rejtett az a két szlovák kamion, amelyet a magyar Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságának járőrei ellenőriztek a napokban Rajkánál. A két szlovák kamion 850 ezer pár hamis zoknit rejtett. Igaz, az eredeti logóra csak távolról emlékeztet a lefoglalt termékek „márkajelzése”.

 

A fuvarlevél szerint Kínában pakolták meg zoknikkal a konténereket, és az adriai kikötővároson, Koperen keresztül szállították volna Csehországba, amikor a NAV Bevetési Főigazgatóságának járőrei Rajkánál mindkettőt lekapcsolták. A kamionok tételes átvizsgálása során 850 ezer pár „D&G” szóvédjeggyel ellátott zoknit találtak a pénzügyőrök. A szaktanácsadóval történt egyeztetés alapján kiderült, hogy a zoknik a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, mivel azokat a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártották.

Egy pár eredeti „D&G” zokni ára kb. 60 euró, a vámosok szerint a hamisítványok kb. 13 eurót érhetnek. A NAV által közölt képek és az eredeti D&G-logó összevetésekor az azért látszik, hogy ezek a termékek még annyira sem hasonlítanak az eredetire, mint a 4 csíkos Adios cipők az Adidasra.

A NAV pénzügyőrei az összesen három és fél milliárd forint értékű zokniszállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Forrás: napi.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 357

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.