Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

820 rövidfilmet neveztek az idei Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra

Központ szeptember 21, 2016 Kultúra

Szerdán kezdődik az előzsűrizés a 24. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra – olvasható a szervezők közleményében. A november 2-6. között megszervezett szemle versenyprogramjába idén is 30 percnél rövidebb alkotásokkal lehetett benevezni kisjáték-, kísérleti-, dokumentum- és animációs film kategóriában.

A szeptember 15-i határidő lejártáig 820 filmet neveztek be, közülük 766 teljesíti a fesztivál szabályzatában előírt feltételeket. Utóbbiakból 740 érkezett meg eddig az eseményt szervező Maros megyei MADISZ-hoz, ezek közül választja ki az előzsűri azokat a filmeket, amelyeket megtekinthetünk az idei fesztiválon.

Az előzsűri tagjai a következők: Durst György producer (Magyarország),Radu Vasile Igazság vizuális művész, rendező, Schneider Tiborrendező-operatőr, Marcel Ţintar film- és színházi rendező és Berecki Beáta-Hajnalka filmkritikus, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház marketing menedzsere vasárnapig nézi végig a beérkezett alkotásokat, és eldönti, melyek kerülhetnek be a 24. Alter-Native versenyprogramjába.

A kedvező elbírálásban részesülő filmek jegyzékét szeptember végéig közzéteszik a fesztivál oldalán. A fesztiválra idéntől nem csak a régi, jól ismert www.madisz.ro oldalán lesznek elérhetőek az információk, hanem az www.alternativeiff.ro című weboldalon is.

A fesztiválbelépők ára idén is változatlan marad: a jegyek 15, az öt napra szóló bérlet 40 lejbe kerül.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 568

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.