Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Kitty, a bolyais lány az X-Faktor színpadán

Pál Piroska november 6, 2015 Kultúra

Fiatal, szép, aranyos és tehetséges is. A román X-Faktor első fordulóján három igennel továbbjutó 17 éves Blága Annamária Krisztinát olyan hanggal áldotta meg az ég, amit a verseny zsűrije is csak szuperlatívuszokban jellemzett. A bolyais lánynak beceneve Kitty, de egyáltalán nem szereti, ha cicának nézik vagy nevezik. A produkciójának minőségéről és énekhangjáról meggyőződve, a zsűri egyik tagjának szavaival élve: tényleg nem kiscica Kitty, sokkal inkább kisoroszlán.

kitti2

–  Hogyan kezdődött a kapcsolatod az énekléssel?

–  Az éneklésbe elemi iskolában, hatodik osztályban csöppentem bele, teljesen véletlenül. A sulimban karaoke-versenyt szerveztek, én pedig jelentkeztem. Ott és akkor jöttem rá, hogy mennyire szeretek énekelni. Aztán tízedik osztályig más dolgokkal foglalkoztam, és nem érdekelt komolyabban a zene, de később, már abban az évben elkezdtem énekórára járni a Gyermekpalotába, ahol végérvényesen szerelmes lettem a művészetek ezen ágába. Úgy érzem, hogy ez így is fog maradni.

kitti3

–  Miként fogalmazódott meg benned az ötlet, hogy megméretkezz az X-Faktorban?

–  Legfőbb motivációm a tapasztalatszerzés volt. Ki akartam próbálni magam és a határaim. Ebben az énektanárnőm és a családom is bíztatott. Nem mellesleg kíváncsi is voltam, hogy miből áll egy ilyen nagy és színvonalas verseny.

–  A zsűri tagjai nagyon megdicsértek téged. Milyen érzés volt a színpadon, egy ország szeme előtt előadni?

–  Úgy gondolom, ha megérezzük a színpad hangulatát, átérezzük annak lelkületét, minden varázslatossá válik. Lehet, hogy csupán a gyereki naivitás mondatja ezt velem, de én tényleg ezt tapasztaltam. A dalom és a zsűri értékelése, a velük való beszélgetés előtt volt néhány másodperc, amikor a teljes teremben síri csend lett. E néhány másodperc alatt minden lehetséges gondolat végigfutott az agyamon, de aztán elkezdődött a dal, és elvágták a fonalat. Attól a pillanattól kezdve, egészen az adás végéig semmire nem emlékeztem, csak énekeltem és gépiesen megköszöntem a dicséreteket. Utólag a felvételeken néztem vissza magam, és raktam össze a képet…

kitti1

–  Miért esett a választásod erre a komoly hangvételű, nehezen elénekelhető dalra? Te magad választottad?

–  Amikor elkezdtem tízedikesen komolyabban foglalkozni az énekléssel, a tanárnőm megkért, hogy tanuljak meg egy Whitney Houston-dalt, de amit ő ajánlott, nem tetszett nekem, ezért elkezdtem az énekeső életművében keresgélni számomra kedves dalok között. Így találtam rá az I have nothing című számra. Elnyerte a tetszésem, valamiért hozzám nőtt, és emiatt adtam elő ezt a versenyen.

–  Milyen zene áll közel hozzád, illetve kik a példaképeid a zenei világból?

–  Változatos és számos zenét, zenei stílust kedvelek. A jazztől kezdődően, a blueson, retrón, reggae-n át egészen a rockig mindenik műfajban megtalálom a hozzám illőt. Viszont példaképemnek mondhatom Whitney Houstont, Céline Diont és Lara Fabiant.

–  Milyen fogadtatásban részesítettek az osztálytársaid, tanáraid a sikeres szereplésed után?

–  Az osztálytársaim egyértelműen támogattak mindvégig, és hihetetlen kedves fogadtatásban részesültem. Örültek a sikeremnek, és számomra ez nagyon sokat jelentett és jelent. A tanáraim közül sokan nem tudják, hogy részt vettem az X-Faktorban, de akik mégis tudomást szereztek erről, kedves szavakkal bíztattak, gratuláltak, és ez fantasztikus érzés.

kitti

–  Mivel lettél gazdagabb a verseny után?

–  A verseny során természetszerűen új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtam. Betekinthettem a kulisszák mögé, megláttam, mi és hogyan történik a kamerák mögött. Ugyanakkor új emberekkel ismerkedtem meg, és nem utolsó sorban önismereti próba is volt ez számomra.

–  Melyek a jövőbeni terveid?

–  Elsősorban sikeresen szeretnék leérettségizni, majd egyetemen továbbtanulni. Hosszabb távú terveim között szerepel a zenei szakmában való elhelyezkedés, és ebből kívánom majd megteremteni az egzisztenciám. Egyelőre nincsen konkrét tervem, hogy miként fogom ezen álmomat kivitelezni, de teljes optimizmussal állok ehhez, és remélem, sikerül majd megvalósítanom.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 2502

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.