Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Koszika lett a Szebeni Nemzetközi Jazzfesztivál legjobb énekese

Központ május 31, 2016 Kultúra

Koszorus Krisztina, azaz Koszika lett a Szebeni Nemzetközi Jazzfesztivál versenyének legjobb énekese.

koszika
A fesztivál május 23-­29. között zajlott, a versenyrész a pedig a fesztivál első három napjában. Május 23-­án hat együttes versenyzett, köztük Koszika és Szász Csaba, másnap nyolc előadó lépett színpadra, majd szerdán került sor a gálára, ahol a zsűri a megszokott négy díj helyett ötöt osztott ki.

A zsűri különdíjában ketten is részesültek: Sandu Bantaş ­ a iași­-i George Enescu Művészeti Egyetem tanulója, valamint a bukaresti Viorica Pintilie Quartett. A legjobb kompozíció díját Guiseppe DimonteNeukolln című dala nyerte. A legjobb zenekar a grazi egyetem tanulóiból álló BB Quintet lett. A legjobb énekes díját pedig Koszorus Krisztina nyerte, akit Szász Csaba kísért gitáron.

A fesztivál közönsége online szavazhatott kedvencére.

A gálát követő sajtótájékoztatón a zsűri elnöke, Simona Maxim és tiszteletbeli tagja, Florian Lungu szerint Koszorus Krisztina énekhangja, stílusa, improvizációs készsége és hangszínkészlete messze a többiek fölé helyezte őt, és egy percig sem volt kétség, hogy ő lesz az idei legjobb énekesnek járó díj nyertese. A zsűri szintén kiemelte a Koszikát gitáron kísérő Szász Csaba kiemelkedő gitárjátékát.
A szervezők szerint a verseny célja, hogy egybegyűjtse a romániai és külföldi jazz műfajban tevékenykedő előadókat, zenekarokat, útjukra indítaná a fiatal jazzkedvelőket.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 1900

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.