Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Magyar alkotás a berlini South East European Film Festival versenyprogramjában

Központ május 23, 2016 Kultúra

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje is bekerült a berlini nemzetközi South East European Film Festival (SEEFF) versenyprogramjába. A 2015-ben készült 100 perces alkotást május 27-én vetítik a rendezvényen.

kep

Siflis Zoltán rendező

A délkelet-európai filmek fesztiválját május 26. és 29. között rendezik meg Berlinben. A fesztivál versenyprogramjába tíz játékfilm és öt dokumentumfilm került 15 ország – Albánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Görögország, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovénia és Törökország – több mint félszáz benevezett játékfilmjei, dokumentumfilmjei és animációs filmjei közül.

A rendezvény célja, betekintést nyújtani a résztvevő országok aktuális társadalmi, politika és etnikai helyzetébe, életkörülményeibe, azok filmes tükröződésébe – olvasható az Örvényben című film alkotójának MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje naplószerűen szerkesztett filmkrónika az ezredvégen egy évtizedig tartó balkáni-jugoszláviai háborúk hétköznapjairól. A film elsősorban a Jugoszláviában-Szerbiában élő magyar nemzetiségű lakosság szemszögéből vizsgálja ezt az időszakot, bemutatva a különböző túlélési stratégiákat.

A filmet május 27-én este mutatják be a berlini Zeughauskinoban. A vetítést követő beszélgetésen jelen lesz a film rendezője is.

A filmet a Magyar Média Mecenatúra támogatásával a budapesti Cinemart Kft. és a szabadkai Nyitott Távlatok gyártotta.

A rendezvényről további információ a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán található meg.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 499

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.