Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Nemzetközi Ifjúsági Dzsesszverseny és Fesztivál Marosvásárhelyen

Központ április 16, 2018 Kultúra

2018. május 9-13. között a marosvásárhelyi Egyetemista Kultúrház, a Jazz&Blues Club és a Partitúra Kulturális Egyesület immár a 10. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Ifjúsági Dzsesszversenyt és Fesztivált a marosvásárhelyi, Sörház (Sinaia) utcai Jazz&Blues Clubban.

​A rendezvény célja, hogy lehetőséget nyújtson egy színvonalas rendezvénysorozat keretein belül a benevezett romániai és külföldi zeneművészeti akadémiák hallgatóinak, pedagógusainak a közös találkozásra és megmérettetésre. Az eseményen a versenyzők esélyt kapnak arra, hogy produkcióikat több, szakmailag elismert zsűritag értékelje, emellett részt vehetnek a délelőtti, különböző tematikájú zeneműhelyeken, amelyeket ugyancsak elismert zenészek tartanak.

​Az esemény programja két nagy tömbből áll: a benevezett zenész-hallgatók versenyprogramjából, valamint neves dzsesszzenekarok koncertjeiből.

​A Nemzetközi Ifjúsági Dzsesszverseny és Fesztivál versenyprogramjára olyan 30 év alatti énekesek, zenészek vagy énekesekből és zenészekből álló csapatok jelentkezhetnek, akik az Oktatási és Kutatási Minisztérium által akkreditált zeneművészeti intézmények valamelyikének hallgatói. A versenyzők előadását az idén Romániából, Magyarországról, Hollandiából, és Írországból érkező tanárokból, zenészekből álló, hét tagú zsűri fogja kiértékelni.

​A kiosztandó díjak összege: 3000 euró, amelyet a zsűri a szervezőkkel közreműködve
– a LEGJOBB HANGSZERES ELŐADÓ
– a LEGJOBB ÉNEKES
– és a LEGJOBB ZENEKAR között fog szétosztani.

​Az idei fesztiválon fellépnek: Pintér Péter, Jazzy Bit, Jazz Residence, Luiza Zan & Hungarian All Stars, Vintage Dolls, Irina Sârbu & Ethnotic Project, Tribute to Ella (Bágyi Balázs New Quartet ft. Pocsai Krisztina, G. Enescu University Big Band, Budapest Jazz Orchestra.

​A fesztiválra szóló jegyek ára 35 lejbe kerül (napi jegy), valamint 100 lejes bérletet is ki lehet váltani, utóbbi a koncertsorozat 4 napján jogosít belépésre. Utolsó nap a dzsesszfesztivál a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházba költözik, a bérlet nem foglalja magában az ottani belépőt.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 1090

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.