Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Újabb bemutató a Yorick Stúdióban. Elise Wilk: Egy csütörtökön történt

Központ november 29, 2017 Kultúra

November 30-án 19 órától Elise Wilk: Egy csütörtökön történt c. előadás magyar nyelvű ősbemutatójára kerül sor a Yorick Stúdió Interkulturális párbeszéd a kortárs dráma tükrében c. projektjének IX. kiadása keretében.

A november 12-én bemutatott, Láng Zsolt: Sminkszoba című előadást, amely szintén a projekt része, december 9-én és 10-én újra láthatja a közönség. Mindkét előadás román nyelvű felirattal lesz megtekinthető.

Egy csütörtök. Hat szereplő. Igazából bármelyik csütörtök lehetne, és bárki aközül a hétegészhatmilliárd ember közül, aki a Földön él. Csupán a véletlen játéka, hogy pont ez a hat ember tárja a világ elé történetét. Mindenki a saját élete körül forog, a saját életének keresi az értelmét, az idegen arcok semlegesek, pedig minden egyes ismeretlen arc mögött egy ugyanolyan horderejű élet rejtőzik. Jó érzés kimondani. Minden egyes ember azt szeretné hinni, hogy az ő élete mindenki számára pont ugyanazt az élményt nyújtja, mint saját magának. Szüksége van rá, hogy értelmet nyerjen mindaz, ami önmagát jelenti, hogy mosolyt és együttérzést csaljon ki a hallgatóságból. Egy csütörtökön.

Szereplők:
Tinédzser- SZABÓ JÁNOS SZILÁRD
Titkárnő- TÓTH JESS
Munkanélküli- TOLLAS GÁBOR
Öregember- NAGY ISTVÁN
Bejárónő- KOCSIS ANNA
Nyugdíjas nő- LŐRINCZ ÁGNES
Rendező: SEBESTYÉN ABA
Rendezőasszisztens: MARKÓ ORSOLYA e.h.
Díszlet/jelmez: HOTYKAI EVELIN
Zene: BOROS CSABA
Fordította: ALBERT MÁRIA


Jegyfoglalásért hívja a 0756.332.608-as telefonszámot.


Előadásaink létrejöttét Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alap támogatta, partnerünk a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és a Studium Prospero Alapítvány.


(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 1037

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.