Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

A 2018-as bolyais gólyatábor margójára

Czimbalmos Ferenc-Attila október 29, 2018 Társadalom

Október12–14. között Marosfőn került sor a hagyományossá vált bolyais gólyatáborra, amelyen a Bolyai Farkas Elméleti Líceum újdonsült gólyái, azok mentorai és szervező diákok vettek részt. Az eseménynek a marosfői Hagymás-panzió adott otthont.

A gólyatábor adminisztratív főszervezője, a Bolyai Diákszövetség titkára, Illyés Györfi Barbara – aki egyben a MAKOSZ (Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége) aktív tagja – , a három nap eseményeit foglalta össze: „Örülök, hogy a gólyák és a mentorok részéről mindenki jelen tudott lenni ezen a hétvégén, sajnos a szervezői csapatot csak kis létszám képviselhette. Az elején tartottam attól, hogy nem zajlik le zökkenőmentesen a tábor, de kellemesen csalódtam, ugyanis konfliktus- és veszekedésmentes volt a programsorozat. A három nap sűrű volt, hiszen rengeteg feladatot kellett megoldjanak a táborozók csapatonként, illetve egyénileg. Az összegyűlt társaság pedig nagyon színes és közvetlen volt, így számtalan emlékezetes percet éltünk át együtt. A tábor célja természetesen az, hogy jobban megismerjük egymást, minél többet haladjunk az egyéni és a csoportos táncokat illetően, emellett persze a szórakozás sem maradhatott el. Ennek érdekében jónéhány összerázó jellegű, közös játék is szerepelt a programban. A gólyák tánca és az egyéni táncok mellett a legnagyobb hangsúlyt a mentortáncra fektettük, amely egy közös táncban összefoglalja a gólyákat, a mentoraikat és a rendezvény szervezőit is egyben.

A diákok nyitottak, ambíciózusak voltak, gyorsan tanultak. Nem könnyű 45 diáknak táncot tanítani, ugyanis mindenkinek más a stílusa, személyisége, de fegyelemmel és odafigyeléssel nagyon hamar elsajátította mindenki a koreográfiát” – mondta el a diákok által Barbiként becézett bolyais gólyabál-főszervező.

Illyés Györfi Barbarával együtt a gólyatáborban részt vett még Szabó Blanka táncoktató, a marosvásárhelyi Bounce Factory Dance Studio Romania alapítója, Farczádi Róbert táncoktató, a szintén vásárhelyi SRG Production egyik alapítója, ugyanakkor Péntek Balázs a gála főszervezője, Papp Zsófia, a gólyabál kreatív főszervezője, a különböző munkacsoportok koordinátorai és nem utolsó sorban a gólyák – Kiss Péter és Giliga Orsolya (IX. A), Szász Péter és Bighirel Orsolya (IX. B), Szilágyi Bálint, Adorjáni Sára és Dósa Bíborka (IX. C), Tompa Ferenc és Jitianu Rosemarie (IX. D), Vass Péter és Kiss Zoltán (IX. E), Csegzi Andrea és Szász Blanka (IX. F) és Kupán Zsolt (IX. G) – , illetve mentoraik: Székely Orsolya és Váradi Csaba, Szitai Erzsébet és Czimbalmos Szabolcs Attila, Porkoláb Zsófia és Bikfalvi Norbert, Baróti Krisztina és Kentelki Márton, Bujáki Eszter és Cristian Róbert, Fancsali Kinga és Kilyén Dávid, Ábrán Kinga és Fekete Pál.


Az október 27-i gáláig még rengeteg munka vár a csapatra, hogy a műsor gördülékenyen és színvonalasan zajlódjon le.

Czimbalmos Ferenc, a diákokat kísérő szülő

Share Button
Ennyien olvasták: 708

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.