Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

„A helyieknek is jár az európai szintű ellátás”

Központ június 19, 2014 Társadalom

„A helyieknek is jár az európai szintű ellátás”

kardio

Idén 13. alkalommal szervezik meg Marosvásárhelyen a már hagyományosnak számító Kardiológiai Konferenciát. A nemzetközi részvétellel is számoló esemény tegnap, június 18-án kezdődött, és 21-ig tart. Az ülésszak helyszíne a Maros Megyei Sürgősségi Kórház 1-es számú előadóterme.

A tudományos rendezvény főszervezője prof. dr. Benedek Imre, a Kardiológiai Klinika vezetője, az ülésszakra a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemmel, a Román Kardiológusok Társaságával, illetve a Magyar Kardiológusok Társaságával együttműködésben kerül sor. Az eseményen a szív- és érrendszeri megbetegedések ellátásában Ausztria, Csehország, Magyarország, Románia nemzetközileg elismert szakemberei tartanak előadást, mutatják be a legkorszerűbb kezelési elveket. A konferencián élő műtéti közvetítést láthatnak a résztvevők a katéterező-laboratóriumból.

Szerdai, megnyitó sajtótájékoztatóján Benedek elmondta, hogy azért is számít rendhagyónak ez az esemény, mert román és a magyar kardiológusok társasága együtt szervezi meg a konferenciát, és – ahogyan minden évben – idén is valami újdonsággal rukkolnak elő: a sejtátültetés módszerét mutatják be a kardiológiában.

„Évekkel ezelőtt egyedül kezdtem szervezni ezt a konferenciát, de most már teljes és felkészült csapat segíti a munkát. Így sikerült olyan rendezvényt összehozni, amely a szakmának utat és irányt mutat. Vallom: a helyieknek, a Romániában élő pácienseknek is európai szintű ellátást kell biztosítani” – nyilatkozta Benedek.

Dr. Kiss Róbert, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke is jelen volt a sajtótájékoztatón, és gratulált Benedek professzornak a Székelyföldön elért eredményeiért, a szív- és érrendszeri betegségek által okozott elhalálozási arányszámok csökkentéséért.

Program: http://www.htmkardio.ro/wp-content/uploads/2014/06/program_hu_2014.pdf


Share Button
Ennyien olvasták: 373

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.