Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Autonómia Alap létesült az SZNT támogatására

Központ november 10, 2015 Társadalom

Közös felhívásban kérték a Székelyföldi Autonómia Alap támogatását az alapot létrehozó Székelyföldért Társaság és az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesülete, valamint az alap haszonélvezőjeként megjelölt Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és Szabolcs Attila képviselő, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának az alelnöke.

Az MTI-hez kedden eljuttatott felhívásban azt a meggyőződésüket hangsúlyozták, hogy „az autonómia ügyének sikeressége döntően azon múlhat, van-e még személyes áldozatvállalási készség helyben vagy a nagyvilágban élő székelységben, magyarságban”.

Megemlítették, hogy Románia az autonómiaigénynek a puszta megfogalmazását is veszélyforrásként kezeli. „Elutasítja a párbeszéd minden formáját, és helyette a tiltakozó megmozdulásaink betiltásával vagy korlátozásával igyekszik a székelyeket elhallgattatni, vagy pénzbüntetésekkel megfélemlíteni” – fogalmaztak.

A felhívás megemlíti, hogy a nyár folyamán létrehozott alapot eddig főleg magánszemélyek támogatták, de a székely autonómia ügyével szimpatizáló önkormányzatok, magáncégek, vállalatok támogatását is várják.

„Felkérünk ezúton minden magyarországi önkormányzatot, amelynek fontos Székelyföld autonómiájának az ügye, hogy támogassák rendszeresen a Székelyföldi Autonómia Alapot, ezzel támogatva a Székely Nemzeti Tanács munkáját. Kérjük, hogy a források kiszámíthatósága érdekében havi rendszerességű és határozatlan idejű átutalási megbízásokat indítsanak el” – áll a felhívásban.

A dokumentum arra is kitér, hogy a Székely Nemzeti Tanács honlapjának (www.sznt.sic.hu) nyitóoldalán található alkalmazás útján is támogatás juttatható el a magát székely közképviseleti testületnek tekinthető Székely Nemzeti Tanácsnak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 357

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.